علت مشکلات یادگیری
علل مرتبط با کودک در مشکلات یادگیری
1- نگرش منفی یا حالات عاطفی دردناک
تقریبا همه ی کودکان در ابتدا با نگرش مثبت وارد مدرسه می شوند. آنها به طور کلی مشتاق به شرکت در فعالیت های کلاسی بوده و هنگامیکه برای انجام خواسته های معلم تلاش می کنند از خودشان انتظار موفقیت دارند. با این حال طولی نمیکشد که برخی از کودکان شکست یا بی کفایتی شخصی را تجربه می کنند. این امر میتواند به دلیل این باشد که چیزی را که آنها سعی میکنند انجام دهند خوب از آب در نمی آید سبب خجالت آنها میشود. در واقع این مسئله شروع کننده ی نشانگان شکست است که در آن کودک به دلیل ترس از اشتباه به طور کامل از شرکت در فعالیت های مهم یادگیری اجتناب کرده و بدین ترتیب به دلیل غیر فعال بودن و نداشتن تمرین از سایر کودکان عقب می ماند. برخی از کودکان نیز برای حفظ احساس ارزشمندی خود سعی می کنند از قبول تلاش برای انجام هر تکلیفی که معلم برای آنها تنظیم می کنند سرباز زنند. آنها ترجیح می دهند که برچسب سرکشی و نافرمانی به انها زده شود تا اینکه در معرض خطر آشکار شدن ناتوانایی هایشان قرار گیرند.
شکست می تواند تاثیری مخرب بر اعتماد به نفس و انگیزه یک کودک داشته باشد. همچنین باید اذعان داشت که شکست تجربه ی خوشایندی نیست و با قرار گرفتن در معرض آن تقریبا هر دانش آموزی راهبرد اجتناب را در خود پرورش خواهد داد. پیام اصلی نشانگان شکست از نقطه نظر یک کودک این است که اگر در ابتدا موفق نشوید احتمالا هرگز موفق نخواهید شد.
2- رویکرد ناکارآمد کودک نسبت به یادگیری
کودکان که به راختی مطالب را یاد می گیرند معمولا کسانی هستند که شیوه های موثری را برای انجام تکلیف تعیین شده از سوی معلمان کسب کرده اند. گفته میشود چنین کودکانی در واقع راهبردهای خوب یادگیری و مهارت های موثر را در خود پرورش داده اند.
3- غیبت مکرر از مدرسه
اگر کودکان به طور مکرر به دلیل بیماری و یا سایر دلایل دیگر از مدرسه غیبت کنند، ممکن است تکلیف جدید و مهم ارایه شده در کلاس درس را از دست بدهند. این عدم تداوم و ایجاد وقفه ها اغلب می تواند منجر به بروز مشکلاتی در یادگیری موضوعات درسی مدرسه شوند. غیبت های مکرر می تواند یک اثر مضر، تقریبا بر تمام درس های مدرسه داشته باشند اما به نظر میرسد یادگیری ریاضیات بیشتر در معرض خطر باشد زیرا در این درس هر مهارت و مفهوم جدید بر پایه و اساس مفاهیم قبلی ساخته می شود. غیبت از مدرسه همچنین میتواند بدین معنی باشد که کودک در مقایسه با دیگر کودکان که همیشه در کلاس حضور دارند و عادات مناسب یادگیری را کسب کرده اند فرصت یکسانی برای پرورش و حفظ عادات موثر مطالعه ندارد.
4- ناتوانی ویژه یادگیری
5- اختلال نقص توجه( بیش فعالی)