خانواده موفق
پنج توصیه ی عملی برای داشتن یک خانواده ی موفق:
1- یک سیستم سرپرستی و پذیرش خانوادگی ایجاد کنید.
نیاز شماره ی یک هر فردی، نیاز به مقبولیت و پذیرش است. نیاز به تجربه ی حس تعلق داشتن به چیزی یا کسی.نیاز به پذیرش در خانواده بیش از هر جای دیگر است. اگر این نیازها را در خانواده ی خود تامین کنید، بچه هایتان کمتر به سوی گروه های بیرونی گرایش خواهند کرد.تعلق داشتن به یک تیم مدرسه، یا گروه و یا جمعی از دوستان در کودک شما احساس غرور به وجود می آورد. اگر بچه های شما در خانواده روح پذیرش را حس کنند، شما را قابل نزدیک شدن در خواهند یافت و به شما روی خواهند آورد، زیرا میدانند که خانواده ی آنان مکانی دوست داشتنی است و میتوان در آن به عشق رسید.
2- ریتم و آهنگ را در زندگی خانوادگی خویش ارتقاء دهید.
هر خانواده ای ریتم متفاوت و منحصر به فرد خود را دارد. خانواده ای با شش فرزند با خانواده ای تک فرزندی ریتم متفاوتی دارد. ایجاد یک ریتم مناسب در خانواده به مشارکت هر دو والد نیاز دارد و چنانچه یکی از والدین در این ریتم سازی مشارکت نکنند مشکل اساسی ایجاد نخواهد شد زیرا در یک دنیای کامل غنی نیز به تنهایی میتوان هر کاری را عملی ساخت. هر تغییری از خود شما آغاز میشود.آنجا که تصمیم میگیرید با خانواده ی خود رفتاری متفاوت داشته باشید ، نمی توان دست روی دست گذاشت و گوشه ای نشست و منتظر ماند تا کسی اولین حرکت را آغاز کند.
3- آداب و سنن معنی داری را بر خانواده حاکم سازید.
همه ی ما برخی آداب و سنن قدیمی خانوادگی را به خاطر می آوریم. چه صرف شام خانوادگی در برخی از شب های سال و چه مسافرت های سنتی و دسته جمعی در ایام تعطیل. آن خاطرات یادآور ارتباطات نزدیک ما با یکدیگر می باشند. آیین خانوادگی عبارت اند از: فعالیت هایی که با هدف و با هماهنگی تکرار می شوند و معنای خاصی برای اعضای خانواده دارند. برای انجام این کارها احساس تعهد دارید. اینطور نیست که هر گاه حوصله نداشته باشیم، آنها را کنار بگذاریم. تعطیلات مرخصی ها و امور روزمره و دیگر وقایع کلی خانواده، از جمله مثال های آداب و رسوم ها، بی معنی هستند و منطقی در پس آنها وجود ندارد اما کاملا ضروری هستند.
4- در ارتباط ها، فعال و عامل باشید.
بزرگترین چیزی که می توانید به فرزندانتان هدیه کنید، گوش و کلام خودتان است. مقصود از گفتگو بحث با معنب و هدفمند است. چیزی که احترام، امنیت و وجاهت بیستری را برای طرفین به ارمغان می آورد. وقتی در ارتباط به صورت فعال و عامل حضور می یابید و با هدف درک، به حرف های طرف خود گوش فرا می دهید و در پاسخ ها به شیوه ی ” عاقل اندر سفیه” برخورد نمی کنید. اطلاعات خود را آزادانه و صادقانه به اشتراک می گذارید و روابط خود را با محیط زندگی پیرامون محکم تر ساخته اید. متاسفانه، عمده ی گفتگوهای خانوادگی امروز مساله دار هستند. حتی در قوی ترین خانواده ها مردم راجع به مسائل پوچ حرف می زنند و توجهی به ارتباط سازی سالم و موثر ندارند.
5- کنترل بحران را بیاموزید.
وقتی زندگی خانواده مطرح می شود دیگر خوب یا بد بودن بحران ملاک بحث نخواهد بود. صرف نظر از روند ملایم زندگی و هدفمندی شما به عنوان یک والد، بحران سراغ شما خواهد آمد و زندگی کل خانوتده را متاثر خواهد ساخت.شاید فرزندی از خانواده ی شما به مواد مخدر گرفتار شده باشد. شاید طلاق به عرصه ی زندگی خانواده ی شما نفوذ کرده باشد.ویژگی اساسی خانواده ی موفق این است که در صورت بروز بحران همه به جان هم نمی افتند و یکدیگر را مقصر جلوه نمی دهند، بلکه به هم کمک می کنند و متحد و یکپارچه به رفع مشکل می پردازند و هر بحران، سبب تقویت بیش از پیش پیوند بین اعضا میگردد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com