مدیران چه اشتباهاتی میکنند؟
- بازخورد بر اساس شخصیت تا بر اساس شواهد و عادت ها یا نتیجه ها: این پدیده زمانی اتفاق می افتد که مدیری تلاش میکند یکی از اعضای گروهش را تبدیل به یک ” من کوچک” کند. چنین مدیری مطمئن است روشش در مقام یک مدیر بهترین روش است و سعی میکند کارمن را پند دهد، مشاوره کند و حتی بر اساس روش یا ویژگی شخصیتی خود، به جای دانسته ها، شواهد ،عادت های مشهود و دیگر ضوابط عینی مرسوم، رفتاری تادیبی و منضبط به کار ببرد.
- حفظ احترام و متانت از آغاز تا جلسه ی دو نفره: وقتی قرار است به کسی بازخورد اصلاحی بدهید، مهم ترین نکته ی سازنده این است که بدانید و مطمئن باشید آن شخص با احترام از اتاقتان خارج می شود. وقتی دو نفر با هم اختلاف دارند یا حالت تدافعی به خود میگیرند( که در بیشتر جلسه های دو نفره اتفاق می افتد)، حفظ متانت به تدریج سخت تر میشود. مدیر ممکن است در تلاشی که برای تثبیت موقعیت خود برای نشان دادن کسی که مسئولیت به عهده اش است با استفاده از مقام خود برای برنده شدن با لحنی اهانت آمیز به طور غیر مستقیم از کارمن سئوال هایی بپرسد یا شایعه هایی را که به طور اتفاقی درباره ی کارمند شنیده به او گوشزد کند یا عبارت هایی مثل” همه با من موافقند” را به کار ببرد.
- سرباز زدن از قبول مسئولیت هر نتیجه ای که در اثر کار خود یا گروه به وجود آمده است: توجه داشته باشید که این اشتباه شامل هر نتیجه ای میشود. قبول چنین مسئولیتی برای بسیاری از اعضای جدید مدیریت بسیار سخت است.طولی نمیکشد که مدیر جدید متوجه میشود دیگر فقط یک عامل تنها نیست و مسئول کارهای هر شخص در گوهش است. این موضوع در دنیای واقعی ضد و نقیض است. ما خود می دانیم کسی نمیتواند دیگری را کنترل کند یا تغییر دهد و با وجود این در دنیای مدیریت، انتظار میرود شما در مقام مدیر تمام مسئولیت کارهای گروهتان را به عهده بگیرید به خصوص وقتی کمبودی وجود دارد. این وظیفه ی رئیس است که تشخیص دهد چرا یک کار نتیجه نداده است و بعد آن را تصحیح کند و وقتی همه ی کارها در مسیر درست پیش رفت، باید همین مراحل را ادامه بدهد تا زمانیکه مطمئن شود هر فردی در گروه با انگیزه و شناخت به کار ادامه میدهد و در نهایت برای آن کار پاداش بگیرد.
- با مثال زدن راهنمایی کنید: هر کسی مدیر دمدمی مزاجی باشد میداند که روند کاری هر روز به حال آن روز مدیر بستگی دارد. وقتی مدیر در نشان دادن بهترین حال چهره اش( بشاش بودن) موفق نشود بی توجه به موقعیت همین رفتار را در رفتار کارمندانش القا میکند. چنین مدیری غالبا رابطه ی بین رفتار خود و رفتار تقلیده شده ی کارامندانش را نمیبیند. متهم کردن کارمندان به غیر حرفه ای بودن و قتی فقط چند دقیقه دیر میرسند یا اوقات تلخی با همکاران، اغلب از عواقب رفتار نا مناسب مدیر است. احتمالا چنین مدیری باعث ایجاد عدم اعتماد و از بین بردن علاقه ی کارمندان به کار میشود که همان ضابطه ی ” فقط آنقدر کار میکنم که اخراج نشم” را به همراه می آورد. مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com
http://t.me/clinicdeedar