نوجوانان مسئله دار می گویند: ” نمی توانم با پدر و مادرم حرف بزنم. آنها مرا درک نمی کنند. آنها درباره ی من هیچ نمی دانند. من به آنها اعتماد ندارم. آنها هم به من اعتماد ندارند.”
اما نوجوانان موفق می گویند: ” می دانم که می توانم هر موضوعی را با پدر و مادرم در میان بگذارم. آنها به مسایل من گوش می دهند. وقتی اشتباهی پیشامد می کند، به راحتی موضوع را با آنها در میان می گذارم. آنها به من اعتماد دارند”.
کودکان خوب و موفق والدینی با گوش شنوا دارند. وقتی بچه ها و نوجوانها مسئله ای دارند، محتاج دانستن این مطلب هستند که می توانند برای گرفتن کمک به شما مراجعه کنند. وقتی به این منظور احساس عدم امنیت خاطر نکنند، باید به تنهایی با مسئله خود کنار بیایند. برای بعضی از بچه ها و نوجوانها این اشکالی ندارد، اما برای گروهی دیگر مسئله فرق می کند. بسیاری از بچه ها و نوجوانهایی که نمی توانند با مسایل خود به تنهایی روبه رو شوند، سعی می کنند از مشکل بگریزند. در این زمان است که به گروههای بزهکار روی می آورند، مواد مخدر استعمال می کنند یا کارشان به خودکشی میکشد.
احترام، گوش دادن سالم را تشویق می کند. ما اغلب به غریبه ها بیش از فرزندانمان احترام می گذاریم. با گوش شنوا دارند. آیا شما با فرزندان خود به همان اندازه مؤدب هستید که با رییستان؟ آیا شما با فرزندانتان به همان اندازه مؤدب هستید که با همسایه تان با ادب رفتار می کنید؟ به فرزندانتان احترام بگذارید و به صحبتهای آنها گوش فرا دهید. وقتی با فرزندانتان حرف می زنید، نشان دهید که به آنها اعتماد دارید، نشان بدهید که آنها را می پذیرید. آنها هم همین رفتار را با شما خواهند کرد:
” دوست دارم نظرت را بدانم.”
” من به نظر تو درباره… اعتماد دارم.”
” ممکن است با نظر تو موافق نباشم، اما همین که احساست را مطرح میکنی کار خوبی میکنی.”
” ممکن است آخرین باری که باهم حرف زدیم خوب گوش نداده باشم. متأسفم. اگر فرصت دیگری به من بدهی، دوست دارم همین حالا به حرفهایت گوش بدهم.”
وقتی فرزندانتان با شما حرف می زنند، به دقت و ساعیانه به حرفشان گوش بدهید. ممکن است خیلی راحت حواستان پرت شود – تلویزیون، تلفن، برای بچه ها و چیزهای دیگر خشم هم می تواند حواستان را پرت کند.
ممکن است در اندیشه های خود فرو بروید – نگرانی درباره پول، به یاد کارهای اداره افتادن و یا تهیه تدارک شام. ابتدا به کارهایی که دارید و ضروری هستند برسید و بعد به صحبت فرزندانتان گوش بدهید. وقتی فرزندتان حرف می زند، به او نگاه کنید. شاید بهتر باشد گوشه خلوتی پیدا کنید تا بدون مزاحمت دیگران بتوانید باهم حرف بزنید، می توانید از خانه بیرون بروید و قدم بزنید و به حرفهای فرزندانتان گوش بدهید. می توانید به پارک بروید و صحبت کنید.
چگونه احساسات خود را بیان کنیم؟
صحبت فرزندتان را تکرار کنید. به نکات پنهان صحبتهای فرزندتان گوش بدهید. بعد حرفهای او را تکرار کنید تا مطمئن شوید که حرفهای او را درست شنیده اید. بسیاری از والدین این گونه با فرزندانشان حرف می زنند: مریم: «الناز یک مسخره به تمام معناست.» مادر: «این طوری حرف نزن. این را قبلا هم به تو متذکر شده بودم.»
لحن صحبت مادر انتقاد آمیز است. مادر به کلمات مریم واکنش نشان می دهد. واکنش مادر بسته است. اجازه نمی دهد که صحبت ادامه دار شود. در این شرایط مریم درباره مسئله و مشکلش زیاد حرف نخواهد زد.مریم: ” الناز یک مسخره به تمام معناست”
مادر: «آیا ازالناز عصبانی هستی؟»
مریما:” بله. او به دخترهای دیگه گفت من خوب درس نمیخونم”
در این مثال جواب مادر انتهای باز دارد، بنابراین مریم می تواند به صحبتش ادامه بدهد. مادر این طور برداشت می کند که مریم عصبانی است، از این رو می خواهد مطمئن شود که درست برداشت کرده است. از سوی دیگر، مریم به این نتیجه می رسد که مادرش به حرفهای او گوش می دهد. توجه داشته باش پاسخهای با انتهای باز، حتی اگر اشتباه باشند، بهتر از پاسخهای با انتهای بسته هستند.
مستمع خوب بودن یعنی آنکه به فراسوی کلمات توجه کنید. کاری کنید که فرزندتان احساسات و مسایل خود را بیان کند. با انتقاد جواب ندهید. قضاوت و داوری نکنید. از توصیه کردن و اندرز دادن خودداری ورزید. نقطه نظرهایتان را پیش خود نگه دارید تا فرزندتان بخواهد به آنها گوش بدهد. بعد، با طرح سوالات راهنمایی کنید. فرزند خود را به فکر کردن و تصمیم گیری تشویق کنید.
به فرزندانتان برای خود فکر کردن و تصمیم گیری را بیاموزید
پدر و مادر از اینکه به فرزندانشان اندرز بدهند و آنها را راهنمایی کنند لذت می برند. ما دوست داریم مسایل فرزندانمان را حل کنیم. دوست نداریم آنها تصمیمات اشتباه بگیرند. دوست داریم جوابها را در اختیارشان قرار بدهیم. دوست نداریم صبر کنیم تا آنها جوابهای خود را پیدا کنند. در مواقعی این کار اشکالی ایجاد نمی کند. اما در مواقع دیگری این طور نیست. در مواقعی لازم است بچه ها برای خود فکر کنند و تصمیم بگیرند. هدف شما باید این باشد که به فرزندتان بیاموزید قبل از اینکه تصمیم بگیرد و کاری صورت دهد خوب فکر کند. نوجوانها در برخورد با فشار دوستان همسال لازم است که بتوانند برای خود فکر کنند.
Cool that really helps, thank you.
azithromycin alcohol The Working Group noted the inadequate number of animals per group
Nice post. I learn something totally new and challenging on websites
Good post! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing
Cool that really helps, thank you.
This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!
Awesome! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea regarding from this post
naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.
For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.
Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated
There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made
I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.
naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.
I gotta favorite this web site it seems very helpful invaluable
For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.