مشکلات یادگیری کودکان مبتلا به بیش فعالی
اختلال نقص توجه(ADD) شرایطی است که تبلیغات زیادی را در دهه ی گذشته به خود اختصاص داده است. برخی ازکودکان مبتلا به این اختلال دارای مشکل بیش فعالی نیز هستند، به طوری که اصطلاح جدید اختلال نقص توجه و بیش فعالی(ADHD) برای طبقه بندی این گروه ابداع شده است.
مشکلات یادگیری کودکان مبتلا به بیش فعالی ADD , ADHD مربوط به عدم هوشمندی یا آموزش ناکافی آنان نیست. در واقع ناتوانی آنها در تمرکز و کنترل سطح فعالیت های غیرعمدی است که اثری بسیار زیان آور بر پیشرفت های تحصیلی آنها دارد. آنها اغلب به دلیل رفتار مخربی که در کلاس دارند به درد سر می افتند. به نظر میرسد این کودکان از پیامدهای نامطلوب چنین رفتاری درس نمیگیرند و همچنان در شرایط مختلف حتی پس از تادیب شدن توسط معلم یا والدین، تمایل به بروز پاسخ های نامناسب و آنی دارند( این کودکان بدون فکر عمل میکنند). تکالیف مدرسه ی آنان اغلب نا تمام و یا حاوی اشتباهات فراوان است که ناشی از بی دقتی است. هنگامیکه مستقیما مورد صحبت یا بحث استدلالی قرار می گیرند، به ندرت گوش میدهند. آنها در سازماندهی خود و اموالشان مشکل دارند و از توانایی ضعیفی برای مدیریت زمان و استفاده مناسب از فرجه ها برخوردارند. کودکان مبتلا به بیش فعالی همیشه بی قرار به نظر می رسند. قادر نیستند برای مدت طولانی در صندلی خود بنشینند و به راحتی تمرکز خود را از دست داده و دچار حواس پرتی میشوند. این کودکان اغلب پر سر و صدا و پر حرف هستند. برخی از کودکان مبتلا به بیش فعالی در برابر صاحبان قدرت و رفتارهای اجتماعی تهاجمی نسبت به سایر کودکان، رفتار جسورانه و دفاعی از خود نشان میدهند.
موارد واقعیبیش فعالی(ADHD) تنها توسط متخصصین آموزش دیده تشخیص داده می شوند که کودک را با استفاده از برخی ابزارها و مشاهده رفتارهایش مورد بررسی و آزمودن قرار میدهند. گاهی این بحث مطرح میشود که برچسب بیش فعالی(ADHD) به طور نامناسب به تعداد زیادی از کودکان زده میشود که رفتارهای منفی آنها ناشی از اختلال نیست، بلکه ناشی از تاثیرات محیط خارجی از جمله فقدان نظم و انضباط در خانه و یا تحریکات بیش از حد ایجاد شده توسط رسانه های الکترونیکی و دیگر رسانه هاست. با این حال، شواهد نشان میدهد که در حدود درصد از این کودکان از یک مشکل جدی در رسیدگی به تکالیف یادگیری و کنترل محرکات آنی خود رنج می برند که منشا این مشکل مرتبط به مدیریت رفتار آنها در خانه نیست. مطالعات پژوهشی نشان داده است که بهترین نتایج در کنترل این کودکان از طریق به کارگیری تلفیقی از روش های دارویی، اصلاح رفتار و مشاوره ی فردی به دست می آید.
تنظیم برخی قوانین ساده و معمول و سپس پیروی مداوم این قوانین برای کنترل رفتار این کودکان در منزل بسیار مهم است. برای جلوگیری از حواس پرتی کودک هنگام انجام تکلیف سعی کنید یک مکان بدون محرک را برای وی فراهم کنید. تکلیف باید هر روز در یک زمان معین انجام شود و در صورت لزوم با فرصت هایی کوتاه برای استراحت کودک همراه باشد. به کودک کمک کنید تا از قبل برای هر روز مدرسه برنامه ریزی کند و تمام مطالب را برای هر ماده درسی آماده کند. ممکن است کودک نیاز داشته باشد یک کارت برنامه ی روزانه بعلاوه یادآوری را در جیب یا کیف مدرسه خود به همراه داشته باشد. سعی کنید همیشه دستورالعمل ها را به صورت ساده و کوتاه برای کودک بیان کنید. بیش از حد به آنها اطلاعات ندهید. کودک باید اطلاعات مهم را برای شما تکرار کند. در واقع والدین باید در تماس بسیار نزدیک با کارکنان مدرسه باشند به طوری که قادر باشند برنامه های دقیق جهت اصلاح رفتار کودک را به طور مداوم در محیط خانه و مدرسه حفظ و تقویت کنند.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com
http://t.me/clinicdeedar