چرا مردها حرف نمی زنند؟

چرا مردها حرف نمی زنند؟
 مردها با سکوت به اهداف خود می رسند و احساس امنیت خاطر بیشتری می کنند. آنها با انجام کارهای به ظاهر کوچک مانند شستن ماشین، حرکت دادن توپ گلف، می توانند در سکوت افکار خود را منظم کنند و ارزشها و اقداماتشان را به روشنی معین کنند. بنابراین مرد می تواند فشارهای ناشی از کار روزانه را فراموش کند و در زندگی زناشویی احساس آرامش کند. سکوت، به مرد حس امنیت و آرامش می بخشد .

بقای زندگی یک شکارچی به حرکات آهسته و بی صدا و بعد رسیدن به هدف، بستگی داشت. شکارچیان مردانه حرف می زدند. به عبارت دیگر حرفهای خود را در چند کلام خلاصه می کردند. سکوت نخستین حق مسلم زندگی مرد است. وقتی زن احساس می کند که می تواند آزادانه حرف بزند، احساس امنیت بیشتری می کند. ابراز احساسات و طرح مسائل ، راهی برای پردازش اطلاعات زن است و به این وسیله زنها توانسته اند بقای زندگی خود را تأمین کنند. زنانی که نقش تربیت کننده را برعهده داشتند، زنانه حرف می زدند. به عبارت دیگر در کلام خود از کلمات بسیاری استفاده می کردند. حرف زدن نخستین حق زندگی زن است. با درک درستی از این تفاوتها، زن و مرد می توانند با مهر و محبت بیشتری از یکدیگر حمایت کنند.

مردها چگونه در برابر احساسات واکنش نشان می دهند؟
وقتی زن میگوید به حرف زدن نیاز دارد، اغلب مردها احساس میکنند که کار اشتباهی انجام داده اند. وقتی زن در مورد مشکلات خود حرف می زند، مردها به اشتباه فکر میکنند که در حل مسائل همسرشان شکست خورده اند و هرگز نمی توانند همسرشان را خوشبخت کنند. وقتی زن میخواهد درباره روابط زناشویی اش حرف بزند، مرد نمیداند که او تنها سعی دارد بار دیگر به روحیه زنانه خود دست یابد. مرد فکر می کند زن میخواهد او را تغییر دهد و یا قصد انتقاد و عیب جویی دارد. دلیلش آن است که مرد، حرفهای زن را مردانه میشنود و حال آنکه همسرش زنانه حرف می زند. در نتیجه خط ارتباطی میان آنها از بین می رود.
مردی که حرفهای زنانه همسرش را درک نمی کند با یکی از سه روش زیر واکنش نشان میدهد:
1- راه حلی پیشنهاد می کند: ممکن است زن تنها بخواهد همسرش به حرفهای او گوش دهد و با او همدردی کند. اما اگر مرد نتواند با همسرش همدردی کند دست کم باید به حرفهای همسرش گوش دهد و سخنان او را قطع نکند. و حتی وقتی مرد در جواب زن سری تکان می دهد، نشان میدهد که به حرفهای همسرش توجه دارد.
2- مسائل همسرش را دست کم میگیرد: مرد احساس می کند با این روش، همسرش احساس بهتری پیدا می کند. او متوجه نیست که همسرش نمیخواهد به صحت و سقم حرفهایش پی ببرد. مرد ممکن است بگوید: مسئله مهمی نیست.” لازم نیست درباره آن حرف بزنیم. خوب، هدفت چیست؟” 
3- احساسات همسرش را بی اعتبار می کند: مرد به اشتباه فکر می کند که با این کار به همسرش کمک می کند تا افکار خود را تحلیل و اصلاح کند. اما در نهایت احساسات همسرش را بی اعتبار می کند. مرد درک نمی کند که زن با حرف زدن افکارش را منظم می کند و مسائلش را حل می کند. مرد ممکن است بگوید: نباید اینقدر ناراحت و نگران باشی “ناراحت نباش. من فکر میکنم تو خیلی سخت می گیری ما قبلا در باره این موضوع حرف زده ایم.
گفتگوی بی هدف

وقتی زن بتواند بی هدف و زنانه حرف بزند، می تواند به طور مؤثرتری از عهده فشارهای روزش برآید. اگر مرد او را نصیحت کند و یا بخواهد مسائل او را حل کند، زن را در روحیه مردانه نگه می دارد. در واقع مرد میخواهد که همسرش مردانه حرف بزند. اگر زن بتواند مسائل خود را مطرح کند بی آنکه انتظار حل کردن آنها را داشته باشد، می تواند به روحیه زنانه خود برگردد و زنانه حرف بزند. اینگونه زن می تواند بار سنگین احساساتش را کاهش دهد، به تدریج نیروی از دست رفته را بدست آورد و قلبش لبریز از عشق و محبت شود. اگر زن بتواند به این روش احساسات منفی خود را کاهش دهد، به مرد کمک میکند که در روابط زناشویی حضور بیشتر و مؤثرتری داشته باشد. اگر مرد باب گفتگو را بگشاید، گاهی این کار بسیار مفید است زیرا زنان امروزی آنقدر در روحیه مردانه خود غرق می شوند که حتی نمیدانند به حرف زدن نیاز دارند. به خصوص اگر در گذشته هنگام حرف زدن با بی اعتنایی روبه رو شده باشند، دیگر نیازی به حرف زدن پیدا نمی کنند. حتی وقتی زن احساس می کند به حرف زدن نیاز دارد، گاهی نمی داند چگونه باید صحبت را آغاز کند.

وقتی مرد آماده شنیدن است، چه سؤالاتی به حرف زدن زن کمک می کند؟
مرد می تواند در شروع گفتگو به همسرش کمک کند و به او اطمينان دهد که با طرح این سؤالات آماده گوش دادن به حرفهای اوست:
1- آیا روز سختی را گذراندی؟
2- امروز چطور بود؟
2- از دیدنت خیلی خوشحالم. اجازه میدهی کمی با هم حرف بزنیم؟
4- آیا کاری از دست من برمی آید؟
5- در مورد کارهای امروزت حرف بزن.
6۔ سرحال به نظر می رسی. امروز خوب بود؟
7- مثل اینکه امروز خیلی خسته هستی.
8- خسته به نظر می رسی.
9- آیا امروز ناراحت و نگرانی
10-حالا حالت چطور است؟”
هر کدام از این عبارتها زن را به حرف زدن تشویق می کند. اگر زن فورا و خلاصه جواب دهد، مرد باید باطرح سؤالات بیشتر به او کمک کند تا بیشتر حرف بزند، مثلا می تواند بپرسد: 
1. چه اتفاقی افتاده ؟
2- بامن بیشتر حرف بزن
3- بعد چه اتفاقی افتاد؟
4- چه احساسی داشتی؟ حالا چه حسی داری؟
اگر زنی هر یک از این سؤالات را از همسرش بپرسد و او به طور خلاصه جواب دهد، زن باید به مرد فرصت دهد و مدتی او را تنها بگذارد و اگر نیاز به صحبت دارد می تواند از همسرش بپرسد که آیا زمان مناسبی برای گفتگو هست یا نه.
علائمی که نشان می دهد مرد اکنون آماده گوش دادن نیست:
اگر مرد تحت تأثیر فشارهای ناشی از کار روزانه اش خسته تر از آن باشد که بتواند به حرفهای همسرش گوش دهد باید این موضوع را با صراحت با همسرش در میان بگذارد. برای اینکه مرد به همسرش بگوید نمی تواند با او حرف را عبارات زیر استفاده کند:
1- می خواهم تنها باشم. بعد خودم باز می گردم.
۲- بعد که کارهایم را انجام دادم، نزد تو می آیم و با هم حرف میزنیم.
3- فعلا در غارم هستم. باید کاری انجام دهم و بعد برمی گردم.
۴. من در غارم هستم، وقتی از آن بیرون بیائیم با هم حرف می زنیم. 
مهم است که مرد بتواند آزادانه این حرفها را بزند. هر پیام منفی از سوی زن،خروج از غار را برای مرد دشوارتر می کند. موارد زیر از جمله حرفهای اشتباهی هستند که زنها معمولا به زبان می آورند
1- چرا حالا به حرفهای من گوش نمیدهی؟
2- ما زیاد با هم حرف نمی زنیم.
3- چرا هر وقت به تو نیاز دارم، نمی توانی با من باشی؟
4- تو فقط به خودت فکر میکنی
5- آیا خطایی از من سر زده؟
6- چطور می توانی مرا تنها بگذاری؟
7- تو زیاد وقت تلف میکنی.
8- تو مرا دوست نداری. توجهی به من نداری.
9- من نمی توانم این وضع را تحمل کنم. احساس میکنم مرا طرد می کنی 
10- میدانستم، تو به فکر من نیستی و علاقه ای به من نداری.
11۔ اما تو قبلا به غارت رفته بودی.
با اجتناب از هر یک از عبارات بالا، زن می تواند بیشتر از همسرش حمایت کند و مرد نیز سریعتر به سوی همسرش باز می گردد. در اغلب موارد، وقتی مرد از غارش بیرون می آید و به یاد این عبارات منفی می افتد، نمی داند همسرش از مراجعت او استقبال میکند یا نه. بعد به این فکر می کند که آیا مجبور است از همسرش عذرخواهی کند و از سوی دیگر می ترسد همسرش به او بی اعتنایی کند. تا وقتی مرد نمی داند همسرش موضوع را فراموش کرده، خروج از غار برای او سخت تر است.
وقتی مرد به غارش پناه می برد:
معمولا وقتی مردها به غار خود می روند، زنها به اشتباه فکر می کنند که خطایی از آنها سرزده و تلاش می کنند او را از غار بیرون بیاورند، زن که نیاز شوهرش را درک نمی کند، فکر می کند همسرش وقت تلف میکند و به همین دلیل از او انتقاد می کند. مرد تنها زمانی از غارش بیرون می آید که مسائل روزش را فراموش کرده باشد وقتی همسرش با هزاران مسئله جدید انتظار او را می کشد، خروج از غار برای او سخت تر می شود. در واقع این طرز برخورد زن، مرد را در غار نگه می دارد.  هر چه زن بیشتر تلاش کند همسرش را از غار بیرون بیاورد، او بیشتر در غارش می ماند.
برای آنکه به تدریج مرد از غارش بیرون بیاید و به جمع خانواده بپیوندد، زن وظيفه جدیدی را بر عهده دارد که در سه مرحله زیر به آن اشاره شده است:
مرحله اول: به او اجازه دهید بیشتر تنها بماند. به او نشان بدهید که توجهی به او ندارید. او را تشویق کنید با دوستانش وقت بیشتری صرف کند. از او انتقاد نکنید. به خاطر داشته باشید در اغلب موارد، پند و نصیحت از نظر مردها انتقاد محسوب میشود. تا جایی که امکان دارد از تلاش او برای موفقیت در کارهایش قدردانی کنید.
در صورت امکان طوری رفتار کنید که رفتن او به غار برای شما مسئله مهمی نباشد. وقتی مرد از غارش بیرون می آید، مهربان تر می شود و به او نشان دهید که شما نیز احساس خوبی دارید.
مرحله دوم: از او بخواهید کارهای جدی انجام دهد و بعد از اتمام کار از او قدردانی کنید. مثلا، از او شکایت نکنید که به قدر کافی وقت صرف شما نمی کند زیرا با این کلام، او حالت تدافعی می گیرد. از او بخواهید که به رستوران یا سینما بروید. سعی کنید تا حد امکان شرایط را برای او آسان تر کنید. بگذارید احساس کند در تأمین نیازهای شما موفق بوده است.
مرحله سوم: این مرحله بسیار مهم است و به تمرین و مهارت بیشتری نیاز دارد. از او بخواهید به احساسات شما گوش دهد. در این شرایط مواظب باشید که او را آزرده نکنید و حرفی نزنید که احساس کند به اندازه کافی تلاش نمی کند. با این برخورد او بی آنکه احساس سرزنش کند، برای شنیدن حرفهای شما آماده می شود. پس از آنکه به حرفهای شما گوش داد، از او تشکر کنید و به او فرصت دهید تا به آرامی به آغوش گرم خانواده بازگردد.
درباره مسائل و احساسات خود با او حرف بزنید. اگر ناراحت شد به او بگویید که از او انتظار ندارید مسائل شما را حل کند و فقط از او می خواهید به حرفهایتان گوش دهد. با این برخورد مرد آرام میگیرد و شنونده بهتری می شود. حتی اگر مرد بداند که شما در ارتباط با او از مهارتهای جدید ارتباطی استفاده میکنید، باز هم از شما تشکر خواهد کرد.
به خاطر داشته باشید که مردها به زندگی زناشویی خود اهمیت بسیاری میدهند. وقتی زن درک می کند که نیازهای همسرش تا چه اندازه با نیازهای او متفاوت است، این سه مرحله مؤثر خواهند بود. همانگونه که زن به حمایت مرد نیاز دارد و می خواهد او به حرفهایش گوش دهد، مرد نیز می خواهد همسرش بداند که برای او چه چیزی مهم است.
مرکز مشاوره دیدار   02188893258
http://t.me/clinicdeedar
www.clinicdeedar.com
چرا مردها حرف نمیزنند؟

1 دیدگاه دربارهٔ «چرا مردها حرف نمی زنند؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/clinicde/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464