فرزندانتان چگونه تکلیف درسی خود را به موقع انجام دهند؟
تکلیف درسی باید به موقع انجام شود. انجام به موقع تکلیف درسی، در بسیاری از خانواده ها مشکل بزرگی است، زیرا انجام تکالیف، اغلب آخرین برنامه ی روزانه ی بچه هاست. شما نباید این نکته را به عهده ی فرزندانتان بگذارید که تصمیم بگیرند چه موقع از شب، تکلیف درسی خود را انجام دهند.
بچه ها قادر نیستند در ساعات آخر شب، تکالیف درسی خود را به طور مؤثر انجام دهند و نباید به تکالیف درسی به این صورت نگاه کنند که می توان آن را بعد از انجام بقیه ی کارها انجام داد. تکالیف درسی بایستی در اولویت نخست قرار داشته و در برنامه های فرزندانتان جایی معین داشته باشد. زمان انجام تکلیف درسی، یک زمان از پیش برنامه ریزی شده و اختصاصی است که در طول آن زمان، فرزندانتان باید تکلیف خود را انجام دهند. در این زمان باید کلیه ی فعالیت های دیگر مثل بازی کردن، صحبت با تلفن، تماشای تلویزیون و غیره کنار گذاشته شود. ساعت مورد توافق زیاد مهم نیست، مهم آن است که شما و فرزندانتان بدانید که تکالیف هر روز باید در چه ساعتی انجام داده شوند. مطمئن شوید که زمان معینی برای انجام تکلیف درسی در نظر گرفته شده است و کودک برای انجام درست تکالیف درسی زمان کافی در نظر گرفته است و کودک برای انجام درست تکالیف درسی زمان کافی در نظر گرفته است. کلیه ی فعالیت های برنامه ریزی شده ی فرزندانتان باید در جدول برنامه ی روزانه برای هر هفته نوشته شود.
شما می توانید با برقرار کردن زمان اجباری انجام تکالیف درسی به کودکان کمک کنید تا مسئولانه تر عمل کنند.زمان اجباری انجام تکلیف درسی یعنی اینکه بچه ها باید تمام زمان انجام تکلیف برنامه ریزی شده را برای انجام تکلیف درسی، با فعالیت های تحصیلی دیگر از قبیل قرائت، دوره کردن کتاب درسی، یا تمرین ریاضی صرف کنند. مقصود از زمان اجباری انجام تکلیف درسی آن است که به بچه ها یاد داده شود که سریع انجام دادن تکلیف یا کلا فراموش کردن آن فایده ای ندارد. هرگاه نمی توانید در زمان انجام تکلیف درسی در خانه باشید به وسیله ی یک ناظر، زمان انجام تکلیف درسی فرزندتان را کنترل کنید و وقتی به خانه برمی گردید، تکالیف انجام شده توسط فرزندتان را کنترل کنید.
چگونه بچه ها را وادار کنید تا تکالیفشان را خودشان انجام دهند؟
بچه ها باید تکالیف درسی را خودشان و بدون کمک سایرین انجام دهند. تکلیف درسی به کودکان مسئولیت می آموزد، ولی اگر آنها در واقع هرگز بدون کمک سایرین کار نکنند، این مسئولیت را نمی توانند بیاموزند. کار مستقل انجام دادن مهارتی است که باید در دانش آموزان از زمانی که اولین تکلیف درسی را دریافت میکنند پرورش داده شود.
هرگز تکالیف درسی فرزندتان را، شما والدین انجام ندهید. می توانید به محض این که هر تکلیفی تمام می شود آن را کنترل کنید. بهتر است فرزندانتان را وادار کنید تا از تکالیفی که کمتر مورد علاقه ی آن هاست شروع کنند، تا این که مطمئن باشید که در زمان انجام آنها آمادگی فکری دارند. به خاطر باشید که بچه ها با هم تفاوت دارند، ممکن است فرزند شما کلاس پنجم باشد و نتواند خودش به کارهایش برسد. در این صورت شما باید کمی او را پشتیبانی کنید. هرگاه فرزندانتان برای انجام تکالیف درسی همواره از شما تقاضای کمک کنند، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
– با کمی کمک از جانب خودتان، بر توانایی های فرزندتان د انجام کارهایش تأکید کنید.
– تکالیف «بسیار مشکل» را به گام های ساده ای که می دانید فرزندتان خواهد توانست با موفقیت از عهده ی آنها برآید، تقسیم کنید.
. هرگاه کودک مرحله ای را با موفقیت طی کرد، او را تشویق کنید، بعد او را وادار کنید تا بقیه ی تکلیف را انجام دهد.
. هنگامی که فرزندتان به تدریج اعتماد به نفس پیدا کرد، وادارش کنید که قسمت کوچکی از تکلیف را خودش به تنهایی انجام دهد.
با تشویق گام به گام فرزندانتان به اینکه خودشان تکلیفشان را انجام دهند،اعتماد به نفس آنها را افزایش دهید.با نگاهی واقع بینانه درمی یابید که نمی توانید درس فرزندانتان را برای همیشه انجام دهید، چون او به کلاس های بالاتر می رود، چه اندازه جبر، زبان یا شیمی را به خاطر می آورید تا به او کمک کنید.
چگونه با فرزندانتان ارتباطی قاطع برقرار کنید
فرزندان شما باید بفهمند که شما در مورد انجام کامل و دقیق تکالیف درسی جدی هستید، اما اگر شما با عصبانیت صحبت کنید، خواهش و تمنا کنید یا با آنها بحث و جدل راه بیندازید، آنها سست خواهند شد. . با آنها ارتباطی قاطعانه برقرار کنید. به خاطر داشته که شما در موضع قدرت قرار دارید. باید موضعی از سرسختی به وجود آورید که حتی لجوج ترین بچه ها هم فکر کنند که در برابر اراده ای استوار قرار دارند. شما، پدر یا مادر هستید و مجبور نیستید که مشاجره کنید، التماس کنید یا سر فرزندانتان فریاد بکشید، بلکه باید به فرزندانتان روشن و قاطع بگویید که انتظار دارید آن ها تکالیف درسی خود را مسئولانه انجام دهند. با فرزندانتان مشاجره نکنید. وقتی فرزندانتان در مورد تکلیف درسی با شما به مشاجره می پردازند، انتظارتان را به طور ساده و با شیوهای قاطع و روشن تکرار کنید. روشی را به کار برید که ما آن را صفحه ی گرامافون شکسته می نامیم.
مانند گرمافونی عمل کنید که سوزنش گیر کرده است: آنچه را که می خواهید، به طور مداوم تکرار کنید (حداکثر برای سه بار). اهمیت ندهید که فرزندانتان چه بحثی پیش
میکشند. مشاجره با فرزندانتان موقعیتی است که بردی به همراه ندارد.
با عمل خود از گفتارتان پشتیبانی کنید
وقتی فرزندتان به طور مستمر از انجام تکالیف درسی سر باز می زند، وقت عمل فرا رسیده است. اما این به معنای تهدید بچه ها به تنبیه نیست. به خاطر داشته باشید که تکلیف درسی به بچه ها می آموزد که مسئول عملکرد خودشان باشند. اگر فرزندتان تا حد این پیام را درنیافته است، شما باید آن را برایش روشن تر کنید. شما باید مسئولیت را درست در جای خودش، یعنی درست رو شانه های فرزندتان قرار دهید. شما می خواهید به او حق انتخاب بدهید. حق انتخاب او بدین صورت است که یا فرزندتان مسئولیت انجام کامل و به موقع تکالیف خود را قبول می کند یا اینکه ترجیح می دهد تمام امتیازات خود را تا پایان انجام تکالیف درسی به تعویق بیندازد. بسیاری از والدین می ترسند که اگر با فرزندانشان با شدتی بیش از حد برخورد کنند، آنها را از نظر روانی دچار مخاطره کنند. تعدادی هم تنها از این می ترسند که فرزندانشان آنها را دوست نداشته باشند،
اما چنین ایستادگی ای باید صورت پذیرد. کاملا به نفع فرزندان شماست به فرزندانتان بگویید که دقیقا منظورتان چیست. تهدیدهای بی معنا به کار نبرید.
در مورد خواسته هایتان پیگیر باشید. استمرار،کلید آموزش به فرزندان است و به بچه ها می فهماند شما برای تکلیف درسی مثل سایر کارها اهمیت قائل هستید. آمادگی داشته باشید که فرزندانتان شما را در این زمینه آزمایش کنند.
بسیاری از بچه ها والدینشان را در مورد جدی بودن انتظاراتشان در امر تکلیف درسی آزمایش می کنند، آنها برای درگیر کردن شما چند تاکتیک به کار می برند (گریه کردن، عصبانیت، بی تفاوتی). اینکه تاکتیک فرزند شما گریه کردن، دادوبیداد به راه انداختن، دشمنی ورزیدن، یابی خیالی یا ترکیبی از همه ی آنها باشد، نباید شما را از کوشش باز دارد. موضع خود را حفظ کنید. به فرزندتان بفهمانید که کوشش او در دست به سر کردن شما، بدون تأثیر است و در نهایت، اوست که مجبور است تکالیف درسی اش را انجام دهد. در غیر این صورت با مدرسه تماس حاصل نمایید.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
http://t.me/clinicdeedar
www.clinicdeedar.com