موفقیت در کار (2)
مواظب عادات مدیر خود باشید:
دقت در شناخت عادات، علایق و سلیقه مدیر، شما را به او نزدیکتر می کند و در نتیجه بهتری بی شما برقرار می گردد. البته باید به خاطر داشته باشید که هنر شناخت افراد با تملق ها و چاپلوسی های رایج بسیار متفاوت می باشد. همکاری با دیگران مستلزم شناختی عمیق از شخصیت آنهاست و از این طریق به اطلاعاتی دست می یابید که در مذاکرات و مباحثات به کارتان می آید. رعایت نکات زیر از شما همکاری صدیق و مطلع می سازد:
1- سعی کنید روحیه مدیران و همکاران خود را خوب بشناسید و به آداب و عادات کاری آنها پی ببرید تا هرگز با مشکلی مواجه نشوید.
2- از تفریحات و سرگرمی های مدیران و همکاران خود در خارج از محیط اداره مطلع شوید.
3- از اعتقادات مذهبی و خط مشی سیاسی مدیر شناختی عمیق داشته باشید تا با پیشامدهای غیر منتظره مواجه نشوید.
4- برای ایجاد رابطه ای سالم با مدیر خود هرگز از حربه تهدید و گوشه و کنایه استفاده نکنید. بهترین راه، نرمش، حوصله و دقت در طرز فکر مدیر است.
مدیر شما از چه کارهایی بدش می آید:
علت آنکه بیشتر کارمندان و روسای بخشها مورد شماتت و بی مهری مافوق خود قرار می گیرند این است که ناآگاهانه مرتکب خلاف می شوند و چنان رفتار و کرداری پیشه می کنند که نامشان به عنوان کارمند یا همکار ناسازگار بر سر زبانها می افتد.
موارد ذیل به وضعیت فوق می انجامد.
1- عیب جویی از همکاران
2- حسادت به همکاران موفق
3- عدم مسئولیت در انجام وظیفه
4- شانه خالی کردن از قبول وظایف جدید
5- پافشاری و اصرار در عدم پذیرش اشتباهات خود
6- ضعف و تردید در تصمیم گیری و به تاخیر انداختن کارها
7- عدم علاقه به سیستم اداری که در آن به کار اشتغال دارید
8- بدگویی پشت سر مدیر
9- انتقاد شدید از مدیر
10- نادیده گرفتن اوقات مدیر
11- خودداری از انجام فوری دستور مدیر
12- به رخ کشیدن تخصص و اطلاعات خود
13- حامل خبرهای بد بودن و منفی بافی کردن
سرانجام کسی که بی هیچ اقدامی صرفا به طرح مشکل می پردازد، مورد قبول مدیر واقع نمی شود. این گونه اشتباهات و مواردی نظیر بی انضباطی، کم کاری و غیبتهای مداوم مانع پیشرفت و ترقی ما می شود، به طوری که سالیان دراز بدون دریافت پاداش و یا ارتقاء مقام به کار یکنواخت و بی ثمر خویش ادامه می دهیم.
آیا مدیر شما اخیرا به حرفتان گوش داده است؟
برخی کارکنان پیوسته رنجش و نارضایتی مدیران خود را می کنند و هیچگاه قادر به قبولاندن پیشنهادها و خواسته های خویش نیستند. شما به کدام دسته تعلق دارید؟ آیا از جمله کسانی هستید که پیشنهادهایشان به راحتی مورد موافقت مدیر قرار می گیرد یا اینکه طرحهایتان همواره به دست فراموشی سپرده می شود؟ در حالت دوم باید این را بدانید که یا مدیرتان از رفتار شما راضی نیست و یا اینکه با انجام کاری خلاف، روابط بین خود و او را تیره کرده اید. به خاطر داشته باشید که مدیران اغلب افرادی معمولی هستند و اگر نمیتوانید به عنوان کارمند یا رئیس بخش گفته های خود را به آنها بقبولانید باید در اندیشه راه و روشی دیگر باشید.
روش و منش کارمندانی که هرگز ارتقا نمی یابند و همیشه درجا می زنند در زیر آمده است:
1- گروه کم کار ها
2- گروه نوآورها
3- گروه کهنه پرست ها
4-گروه خرده گیرها
5- گروه منطقی ها
6- گروه خلاق ها
7- گروه خودمدیر ها
8- گروه آداب دان ها
9- گروه اشکال تراش ها
10- گروه بی صبر ها
چگونه با مدیر غیر منصف روبرو شویم:
فرض کنیم شما تمام مشخصات و معیارهای یک کارمند خوب و منظم را دارا هستید و از خصوصیات گروه های فوق مبرا هستید اما برحسب اتفاق با مدیری غیر منصف، دمدمی مزاج و غیرمنطقی سروکار دارید که پیشرفت روزافزون شما در کار به وجود او بستگی دارد. در این صورت چه باید بکنید؟ زمانی که احساس کردید عیب از جانب دیگران است و به بی نظمی دستگاه اداری و بی کفایتی مدیر خود واقف شدید، نوبت تصمیم گیری شماست. اولین قدم مذاکره مستقیم با مدیر مربوطه است. بلافاصله وقت بگیرید و با خونسردی کلیه مطالب و شکایات خود را با او در میان بگذارید. در پایان نیز خواسته خود را تکرار و برای رسیدگی به آن مهلت تعیین کنید و مطمئن باشید با رفتار آرام، متین و مودبانه، او را به دفاع از خود وامی دارید. اگر در پایان نشست به این نتیجه رسیدید که اوضاع رو به بهبودی است و شما به حق و حقوق خود خواهید رسید، یک قدم در مسیر پیروزی برداشته اید اما اگر پی بردید که در بر همان پاشنه می چرخد و شما حریف او نخواهید شد، استعفای خود را بنویسید، محل کارتان را ترک کنید و در جستجوی کار جدید باشید. اگر قصد دارید محافظه کارانه عمل کنید پیش از ملاقات با مدیر خودکار دیگری در نظر بگیرید تا بتوانید قاطعانه از خواسته خود دفاع کنید.
مودبانه، مصممانه و شجاعانه
بسیاری از اشخاص مدعی اند که حق با آنهاست، اما قادر نیستند آن را به دست آورند و در پاسخ به این پرسش که چرا علیرغم محق بودن اقدامی نمی کنند، می گویند: جرات اقدام نداریم و می ترسیم وضع موجود وخیم تر شود و یا به خاطر احترام به بزرگترها نمی توانیم خواسته های خویش را با صراحت مطرح کنیم. اگر از آنها سئوال شود که در این صورت چگونه باید از حق و حقوق خویش دفاع کرد، پاسخ می دهند: در اکثر موارد گذشت می کنیم. حاضریم از حق خویش بگذریم اما کسی را نرنجانیم. گذشت و اغماض خوب است اما چنانچه حقی از انسان ضایع گردد، باید به دفاع از آن برخاست. احقاق حق راه و روش خاص خود را دارد و هیچ کس نمی تواند برای مدتی طولانی منافعمان را زیر پا می گذارد. باید خود درصدد چاره برآییم. می پرسید چطور؟ بسیار آسان است. باید مودبانه، مصممانه و شجاعانه از حقوق خویش دفاع کنید و مطمئن باشید که طرف مقابل بزودی خلع سلاح خواهد شد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
clinicdeedar@
www.clinicdeedar.com