بازی برج خشم
بازی برج خشم
برای بسیاری از کودکان بیان مناسب خشم است خصوصا کودکانی که تجربیاتی در مورد آزار دیدن ضربه ی عاطفی یا فقدان داشته اند. خشم به صورت غیرقابل کنترل در تمامی زندگی آنها جریان داشته یا به صورت کناره گیری،افسردگی و عزت نفس پایین در آنها مدفون شده است. باید به کودک امکان داده شود تا از خشم خود آگاه شده و آن را بشناسد. اولین قدم در کمک به کودک این است که او در مقابل خشم خود احساس قدرت کند، از آن فرار نکند، یا آن را به شکل های غیرمستقیم مثل آسیب رساندن به خود یا دیگران نشان ندهد. بیان فیزیکی خشم و پرخاشگری در محیط امن بازی درمانی می تواند به کودکان کمک کند تا خشم خود را بشناسد، آن را تخلیه کنند و بیان مناسب خشم را در زندگی رشد دهند.
توصیف
این روش بازی درمانی شامل یک یک عروسک کوچک است که در بالای یک برج متشکل از سطل های پلاستیکی گذاشته شده است. عروسک می تواند نمایانگر هر چیزی باشد. کودک باید از طریق پرتاب توپ خشم خود را به صورت کلامی بیان کند. به عنوان مثال او می تواند بگوید من از معلم خودم متنفرم یا من از خودم عصبانی هستم برای اینکه… یا من هرگز دوست نداشتم…والدین محتوای صحبت و احساس کودک را به او منعکس می کند مثلا می گوید تو واقعا از معلم خود عصبانی هستی. ساختن برج و بر پا کردن آن حالت رضایتی از احساس کنترل را در کودک به وجود می آورد. عروسک بالای برج احساس کنترل و انعطاف بیشتر را در کودک ایجاد می کند. عنصر مهم در این روش چگونگی روی هم قرار دادن سطل ها را در یک فضای فشرده جای دهد و سپس چیزی را روی آنها بگذارد این کار به کودک احساس امنیت مخفی کردن را میدهد که تحت حمایت والدین صورت می گیرد.
کاربردها
این روش در مورد کودکانی که در بیان خشم خود مشکل دارند مفید است. اثربخشی این روش در مورد کودکانی که خشم خود را سرکوب می کنند به اندازه ی کسانی است که خشم زیادی دارند. برای کودکانی که تجربه ی آزار دیدن، ضربه عاطفی، نادیده گرفته شدن، رها شدن یا هر فقدان دیگری دارند که احتمالا خشم را حل ناشدنی میکند مناسب است. ارائه و چارچوب این روش بنا به نیازهای فردی کودک متفاوت خواهد بود. کودک خجالتی و سرکوب شده از درمانگر اطمینان می خواهد تا به شکل موجه برج را سرنگون کند و نعره بزند. ابتدا کودک ممکن است آرام و نامطمئن باشد در این موارد درمانگر الگوی بیان خشم را ارائه می کند. از سوی دیگر کودک پرخاشگر نیاز دارد که هدف از این روش را بداند، به این ترتیب که کودک از خشم های خود در کمال امنیت رها شود نه اینکه آنها را کنترل کند. باید تفاوت آشکاری را بین خرد کردن و شکستن برج خشم به منظور هدف های درمانی و خرد کردن اموال مردم در خارج از اطاق خواب سوراخ کنند و یا توپ را به طرف دیوار پرتاب کنند.
هدف از این روش همراه با دیگر روش های درمانی گویای این است که به کودکان امکان می دهد خشم خود را تجربه کنند و برچسب بزنند. بنابراین آنها می توانند هنگام پدیدار شدن خشم آن را احساس و به طور مناسب بیان کنند.
بازی درمانی میتواند در تخلیه ی خشم کودک موثر باشد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
clinicdeedar@
www.clinicdeedar.com