بازی برای بالا بردن اعتماد به نفس کودک
بازی تظاهر به دانستن
کودکان در طول روز در خواست های متعددی از مربیان یا والدین خود دارند مثل: می شود بند کفش مرا ببندی؟ بسیاری از معلمان حتی بدون درخواست کودک، فورا زانو می زنند و بند کفش او را می بندند. در این حالت که رفتار حمایتی جلوه گری می کند، مربیان فرصت های لازم برای آموزش مهارت ها، خود_مسئولیتی و عزت نفس به کودک را از دست می دهند. برای رشد حس اطمینان به توانایی ها، باید فرصت لازم را به کودکان داد. وقتی کودکی متوجه شد تا چه حد مهارت خاصی را کسب کرده، حتی اگر مهارت سختی باشد، نه تنها به تلاش خود ادامه می دهد، بلکه در انجام مهارت های دیگری که به نظرش خارج از توان اوست بیشتر سعی می کند.
توصیف بازی
در آموزش مهارتها، اغلب متوجه می شویم که کودک بسیاری از حرکت های لازم را قبل می داند، چون مدت ها شاهد عمل دیگران بوده است. اما اگر از او بخواهیم، مثلا بند کفشش را ببندد، معمولا خواهد گفت: من نمی توانم. حال اگر از او بخواهیم تظاهر به دانستن بکند و به ما نمایش بدهد، او حرکت های لازم را اجرا خواهد کرد و این فرصت خوبی به دست میدهد تا با بیان نظریه هایی مثل اوه، تو خیلی چیزها می دانی. ببین چطور انجام دادی…، تو تقریبا تمامش را بلدی و غیره در او واکنش مثبت ایجاد کنیم. از این طریق، یعنی بازی تخیلی، کوک آزادانه و بدون ترس از شکست می تواند آنچه را می داند، نمایش دهد.
اغلب می توان همین کودک را برای کمک و آموزش به کودک دیگر انتخاب کرد. یادآوری می شود که خود فرایند همیشه سازنده تر از نتیجه ی کار است. مهارت هایی که در کمک به کودک دیگر آموخته میشود ممکن است برای هر دو کودک حتی مفیدتر از خود توانایی بستن کفش باشد. این روش به عنوان وسیله ای برای ایجاد و تشویق اتکای به خود و عزت نفس کودکان پیشنهاد می شود.
برای بالا بردن اعتماد به نفس کودک از بازی درمانی میتوان کمک گرفت.
مرکز مشاوره دیدار
clinicdeedar@
www.clinicdeedar.com