ضعیف بودن در درس ریاضی
بسیاری از کودکان مبتلا به مشکلات یادگیری و حتی کودکانی که فاقد این مشکلات هستند، درس ریاضیات را موضوعی دشوار میدانند. تعداد نوجوانانی که تصدیق می کنند در درس ریاضی دارای مشکل بوده اند،معمولا بیشتر از کسانی است که در مهارت خواندن با مشکل مواجه بوده اند. به هر حال ضعیف بودن در درس ریاضی هرگز به عنوان یک لکه ننگ در جامعه تلقی نمی شود. شاید ماهیت واقعی این موضوع درسی و فرآیندهای مورد نیاز برای یادگیری آن که مسلتزم این است که کودک در تمام سطوح ساده تر درس به طور کامل مسلط شده باشد، موجب شده است که درس ریاضی برای تمام فراگیران تبدیل به یک موضوع بسیار چالش انگیز شده باشد.
تا حدودی می توان گفت شیوه ی تدریس ریاضیات در مدارس امروزی نیز یکی از عواملی است که به این مشکلات افزوده است. در نتیجه تغییراتی که در اواخر دهه 1980 در تدریس ریاضیات ایجاد شد انتظار می رود که مدارس یک شیوه ی تحقیقی یا مبتنی بر حل مشکل را برای یادگیری ریاض اجرا نمایند. به جای به کار گیری روش هایی که به طور عمده بر توسعه مهارت های حساب در کودکان متمرکز هستند، معلمان حتی در دوره ابتدایی تشویق به ایجاد شرایطی برای یادگیری می شوند که فرصت هایی را برای کشف ارتباطات ریاضی از طریق تحقیق و حل مسئله ایجاد می کنند. این اعتقاد وجود دارد که به جای صرف وقت فراوان برای انجام چندین صفحه محاسبات معمول ریاضی، با انجام چنین فعالیت هایی امکان به کارگیری مهارت های اعداد در کودکان توسعه خواهد یافت. با این حال منتقدین معتقدند که به کارگیری این روش های مبتنی بر مسئله موجب ایجاد فرضیات غیرمنطقی در رابطه با توانایی کودکان در کشف و یادآوری ارتباطات محاسباتی برای آنها میشود. شواهد نشان می دهند که همه ی کودکان تحت یک روش فعالیت، پیشرفت خوبی نشان نمی دهند، به ویژه وقتی در مراحل ابتدایی برای یادگیری موضوعی جدید باشند، به طور واضح برخی از کودکان با آموزش مستقیم پیشرفت بسیار بهتری در ریاضیات از خود نشان می دهند. به ویژه اکنون رسیدگی به توسعه استقلال کودکان در مهارت های خاص محاسباتی از اهمیت بسیار زیادی برخوارد است. به طور قطع در تدریس موثر ریاضیات به جای متمرکز شدن به روش حفظ کردن و یادگیری معمول، بیشترین تاکید بر ایجاد معنی است. اما این امر به سادگی و از طریق فعالیت های غیر ساختاری حاصل نمی شود. دروس مهم و موثر معمولا واضح، شفاف،دقیق هستند و برای تفهیم بهتر یک ایده، فرآیند یا راهکار خاص سرشار از مثال می باشند. معلم خصوصی نقش فعالی در تحریک تفکر دانش آموزان، ارائه مطالب مرتبط و آموزش مهارت های خاص دارد. درس ها با یک سرعت منطقی توسط معلم هدایت می شوند و با درجه ی بالایی از مشارکت و انجام تمرین توسط دانش آموز تلفیق می شوند و تلاش فراوان می شود که به دانش آموزان کمک شود تا بتوانند فرآیندها و ایده های آموخته شده در مدرسه را به شرایط و مشکلات موجود در زندگی واقعی منتقل کرده و تعمیم دهند.
حیطه های مشکل
همانطور که در پارگراف آغازین ذکر شد، تعداد قابل توجهی از دانش آموزان یک نگرش ضعیف نسبت به ریاضیات از خود نشان می دهند و به توانایی خود برای پیشرفت و بهبود در این زمینه اعتماد ندارند. برخی از آنان در مواقعی که انتظار می رود در به کارگیری مهارت های محاسباتی از خود کفایت نشان دهند، یک اضطراب واضح یا وحشت را از خود بروز می دهند. ممکن است تعداد بسیار کمی از این دانش آموزان دارای یک اختلال یادگیری مرتبط با ریاضیات باشند اما اغلب آنان به سادگی و به دلایل مختلف با مشکلاتی مواجهه شده اند و بنابراین درماندگی آموخته شده را در خود پرورش داده اند. برخی عوامل مرتبط با مشکلات یادگیری در ریاضی شامل موارد ذیل است:
_ آموزش ناکافی یا نامناسب
_ هنگامیکه برنامه درسی بسیار سریع پوشش داده شود و کودک از برنامه عقب بیفتد.
_ اختصاص زمان بسیار زیاد برای یادگیری اکتشافی که ممکن است یک کودک در یادگیری و یا به خاطر آوردن هر چیزی از این فعالیت ها شکست بخورد.
_ اختصاص زمان بسیار کم برای توسعه خودکاری کودک با جداول و اصول اعداد که در آینده منجر به کندی و بی دقتی در محاسبه می شود.
_ سطح دانش معلم خصوصی در زمان توضیح دادن ارتباطات ریاضی یا مطرح کردن سوالاتی که ممکن است بالاتر از سطح درک کودک باشند.
_ زمانی که که نمادهای انتزاعی خیلی زود و عاری از مثال های زندگی واقعی مطرح شوند.
_ زمانی که کودک در درک ارزش مکانی اعداد مشکل داشته باشد.
_ مشکلات مربوط به کتاب درس ریاضی یا برگه های کتاب
_ مشکلات مرتبط با درک کردن معنای دقیق واژه های مخصوصی ریاضی
_ در زمان حل مسئله کودک متوجه نباشند که دقیقا چه چیزی از او پرسیده شده است.
_ اطمینان نداشتن از اینکه برای بدست آوردن جواب باید از کدام فرآیند یا فرآیندها( جمع، ضرب یا تقسیم) استفاده کرد.
_ فقدان راهکار موثر برای انجام تکالیف ریاضیات.
_ ناتوان بودن در انتقال مهارت های ریاضی آموخته شده در مدرسه به زندگی واقعی.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com
http://t.me/clinicdeedar