مراحل رسیدن به استقلال در کودک
- همزیستی: کودک تا چهار ماهگی حتی تفاوتی بین دست خودش و مادر نمی شناسد و توانایی این تشخیص و تفکیک را ندارد و با جهان و طبیعت اطراف یکی است. خودش را همه دنیا و دنیا را خودش می انگارد.
- چسبندگی: در حدود یک سالگی به مادر می چسبد وبه همین دلیل است که اضطراب جدایی اتفاق می افتد و کودک نمی تواند مادر را کنار خود نداشته باشد.
- اعتیاد: حدود سه سالگی به نوعی مادر معتاد می شود بدین معنی که همه چیز را زیر پا میگذارد تا به آن چیزی که به آن وابسته است برسد و وقتی که ارضا شد برای مدتی آن را رها میکند و دوباره در وقت نیاز به او می چسبد.
- عادت: حدود 5 سالگی کودک به این مرحله می رسد و ترجیح می دهد که با مادر باشد ولی نبودن با مادر را تا حد کمی تحمل می کند.
- وابستگی: از حدود هشت سالگی کودک به خاطر رفع نیاز و احتیاج به مادر می چسبد نه به خاطر محبت و دوستی.به همین دلیل است که بزرگترین اضطراب در این دوران ترس از مرگ پدر و مادر است.
- جدایی: این مرحله بین هشت تا دوازده سالگی اتفاق می افتد بدین گونه که کودک در این دوران باید از پدر و مادر جدا شود و در دوازده سالگی به این نتیجه برسد که من بدون پدر و مادرم هم زنده ام هم خوب و خوش و چنین توانی برای کودک در این سن ضروری است.
- استقلال و آزادی: حدود 18 سالگی اتفاق می افتد که فرد روی پای خود ایستادن را تجربه می کند.
- همبستگی: به این معنی که در عین حال که ما مستقل از یکدیگر هستیم و نیازی به هم نداریم ولی در کنار هم میتوانیم آرامش بگیریم. این مفهوم همبستگی که می توان از آن به عنوان عشق سالم یاد کرد و به این معنی است که چون من به تو مشتاقم و تو را دوست دارم میخواهم با تو باشم نه به خاطر اینکه به تو محتاجم و برای برآورده کردن نیازهایم.مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com
http://t.me/clinicdeedar