از بین رفتن زندگی مشترک
عیوبی که باعث ویرانی رابطه ی مشترک میشوند:
1- اعتیاد
رابطه با افرادی که به دارو، مواد،الکل و قمار معتاد هستند سرانجام خوبی ندارد و به شما آسیب می رساند. دقت کنید همسر شما معتاد نباشد. به کوچکترین علامت و نشانه ای که اشاره به اعتیاد او می کند، اهمیت بدهید.
2- خشم
زندگی کردن با فرد عصبانی مثل زندگی کردن در کنار یک بمب است چون هرگز نمی دانی این بمب چه زمانی منفجر می شود. شما پیش آگهی های آن را می بینید، او به خاطر چیزهای بی اهمیت و جزیی عصبانی می شود. فقط به این لحاظ که آن امر جزیی مطابق میلش نبوده است. آستانه ی شکیبایی کمی دارد و به اندک ناملایمتی آزرده می شود و پرخاش می کند. خلق و خوی او نوسان زیادی دارد. یک لحظه حالت تدافعی می گیرد و زمانی صدایش را بلند می کند. اگر این نشانه ها را دیدید از او جدا شوید.
3- مظلوم نمایی
تشخیص مظلوم نمایی بیشتر وقتها مشکل است، چون اکثر ما علاقه نداریم که به داستانهای گذشته همسرمان گوش دهیم و او گله ها و شکایت های خود را از رابطه ی قبلیش برایمان تعریف کند. اما اگر همسرتان عادت دارد پیش آمدهای زندگی را به گردن دیگران بیندازد و خودش را مسئول نداند مواظب باشید نفر بعدی شما هستید. هر اتفاق ناخوشایندی که به وجود بیاید شما مقصرید و کوتاهی کرده اید. مظلوم نما زندگی را عرصه ی دشمنی می بیند.
4- همسر با شخصیت وسواسی
این همسر نقطه ی مقابل همسر مظلوم نماست. او همه تصمیم ها را خودش می گیرد، از هیچ کس کمک نمی خواهد و به زندگی خودش مسلط است که سرانجام به زندگی شما هم مسلط می شود. این نشانه ها را به کیفیت های پسندیده مثل اعتماد به نفس و احترام به خود تعبیر نکنید و ارتباط ندهید.این نشانه ها به یکی از عیوب کشنده اشاره می کند،شخصیت وسواسی می خواهد زندگی شما و خودش را مهار کند.
5- اختلال عملکرد جنسی
اختلال عملکرد جنسی به مشکلات موجود در اجرای تماس جنسی مثل نارسایی جنسی، وسواسی جنسی یا دست ندادن اوج لذت جنسی گفته می شود. این عیب مخرب معمولا در ملاقات های اولیه آشکار نمی شود چون در اوایل نامزدی تماس جنسی برقرار نمی کنید. بنابراین با گفتگوی صریح سعی کنید بدانید آیا به تصور و وسوسه های جنسی عادت دارد؟آیا نسبت به تماس جنسی تنفر دارد یا خیر؟
6- همسر شما رشد کامل ندارد.
مواظب باشید، بعضی افراد آنقدر بانمک هستند و رفتار کودکانه دارند که شما احساس می کنید دوست دارید او را بچه خود بدانید و از او مراقبت کنید. این افراد هنوز در مرحله ی تکامل هستند و نمیتوانند که یک رابطه سالم داشته باشند. نشانه هایی مثل عدم مسئولیت مالی، بی انگیزگی و نداشتن قابلیت هم بستگی در آنها دیده می شود. زندگی را هم جدی نمی گیرند، اگر نمیخواهید والدین چنین همسری باشید. همسر دیگری انتخاب کنید.
7- همسر شما دل مرده است.
در دنیا همسر مناسب فراوان است چرا همسری انتخاب کنی که همیشه در تلاطم باشی؟ همیشه کوشش کنی تا اندکی از دریچه ی قلبش را باز کنی. بعضی افراد آمادگی زندگی مشترک را ندارند، برای آنکه عاطفه ی بسیار محدودی دارند.آنها از اینکه در مورد احساساتشان صحبت کنند یا آن را بروز دهند،به شدت گریزانند و این مسئله برایشان مشکل است و همیشه در قبال نشان دادن احساس خود و یا اعتماد کردن به شما مقاومت خواهند کرد. ضمن گفتگو با همسرت، تلقی او را از عشق جویا شو. رفتار او را زیر نظر بگیر و در حینی که رابطه شما در حال شکل گیری است ارزیابی کن که آیا همسر ظرفیت دارد که به انتظار تو از رابطه مشترک پاسخ بدهد؟ اگر جواب مثبت است می توانید به محضر بروید و رسما زن و شوهر شوید.
8- همسرت هنوز از آسیب رابطه قبلی بهبود نیافته است.
همیشه بار عاطفی رابطه ی گذشته ، همراه ماست و در رابطه جدید اثر می کند ولی اگر این بار عاطفی سنگین باشد می تواند برای مشترک توام با عشق، نابودکننده باشد. شما باید مواظب افراد زیر باشید:
_ کسی که هنوز خشم و رنجش را، از همسر قبلی خود در دل دارد.
_ کسی که نسبت به همسر قبلی خود احساس مسئولیت می کند و خود را در قبال او گناهکار می داند.
_ کسی که هنوز رنج می کشد، چون در رابطه قبلی صدمه خورده و با او بدرفتاری شده است.
امکان دارد چنین شخصی هنوز شفای کامل نیافته باشد که بتواند به کسی عشق بورزد.
9- احساسات همسر شما در دوران کودکی جریحه دار شده است.
همه ما موضوع عاطفی خاصی داریم که ریشه در دوران کودکی دارد اما بعضی افراد از نظر عاطفی آسیب جدی می بینند به نحوی که در بزرگسالی برای ایجاد یک رابطه ی مشترک سالم مشکل خواهند داشت. آسیب عاطفی موقعی که شخص متوجه آن نیست و برای درمان آن اقدام نمی کند عامل فروپاشی رابطه می گردد. اگر همسر شما یکی از وضعیت های زیر را که لزوما تمام آنها ویرانگر نیست، تجربه کرده است، باید جانب احتیاط را بگیرید. با او به صراحت گفتگو کنید از علایق خود بگویید و مطلع شوید که همسرتان با گذشته خود و مسایل فعلی چگونه کنار می آید؟
اکنون برخی حوادث غم انگیز دوران کودکی که پیش آگهی خطر در زندگی مشترک می باشند و باید مورد بررسی قرار گیرند، شرح داده می شود:
_ بدرفتاری جنسی و آسیب جنسی
_ بدرفتاری فیزیکی یا زبانی
_ ترک شدن به وسیله والدین نظیر: طلاق، مرگ، فرزندخواندگی،خودکشی و فاصله عاطفی.
_ اختلال در تغذیه
_ اعتیاد والدین به الکل و مواد مخدر
_ تحجر عاطفی
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
clinicdeedar@
www.clinicdeedar.com