عوامل ناخودآگاه در انتخاب همسر
تاریخچه نیازها، ترس ها و تنفرها شبیه به سه نسل قبلی آدم هاست پس بهتر است تاریخچه ی خانوادگی تان را بدانید. این آگاهی سبب میشود انگیزه های ناخودآگاهتان را کشف کنید.برخی دلایل ناخودآگاه همسرگزینی عبارتند از:
_ گاهی آدم ها جذب کسانی که شبیه پدر و مادرشان هستند میشوند چون با آنها احساس بهتری دارند. این انتخاب اکثرا بد نیست اما گاهی میشود که فرد دنبال خصوصیات ناجور پدر و مادرش است مثلا دنبال مادری وسواسی یا پدری بی عاطفه و نامهربان میگردد. این انتخاب حتما مشکل ایجاد میکند. محققان میگویند چیزی که در نظر اول جذاب است گاهی مشکل ساز میشود، مثال: روابط عمومی خوب، گرمی و فریبندگی سبب میشود طرف را بعدا خودخواه و سطحی ببینیم. قابل پیش بینی بودن، توانایی وابسته شدن و امنیت خاطر بعد از مدتی خسته کننده میشود. خانمی که جذب مردی منزوی، آرام و بی عاطفه( مثل پدرش) شده است و بعد از زندگی با این مردخسته شده با اظهار واکنش سبب میشود شوهرش بیشتر در لاک دفاعی فرو برود.
_ گاهی آدم ها دوست دارند روابط قدیمی را تجدید کنند حتی اگر موفق نبوده باشد یعنی اگر ناجی خانواده بوده است دبال همسری می رود که مشکل داشته و باید نجاتش بدهد. اگر همیشه با پدرو مادر یا خواهر و برادرهایش دعوا داشته در ازدواج هم دنبال ایجاد چنین رابطه ای است. به این مورد (( الگوی تکرار)) میگویند. یعنی خانواده را ترک کرده اند اما از نظر روانی در همان محیط باقی مانده اند. گاهی موارد هم یک نوع رابطه به این امید که اصلاح شود تکرار میشود: کسی که پدری سرد و سختگیر داشته با مردی مثل او ازدواج میکند تا عوضش کند.
_ همه اغلب دنبال این هستند که تجربیات بد گذشته را تکرار نکنند: اگر پدرشان معتاد و بد رفتار بوده ، دنبال شوهری سالم و آرام هستند. اگر دو سه بار از دست آدم های سبک سر آزار دیدهاند قطعا از رابطه با چنین آدم هایی استقبال نخواهند کرد. اگر پدر نظامی داشته اند که دائم در ماموریت بوده از ازدواج با یک مرد نظامی خودداری خواهند کرد.
_ بعضی آدم ها دنبال همسری هستند که ضعف هایشان را بپوشاند یا برخی نیازهای ناخودآگاه شان را برآورده کند. نیازهایی که توسط پدر و مادر ارضا نشده اند. مثال: کسی که تشنه ی محبت است فکر میکند در کودکی مورد توجه نبوده است، آدم های کم حرف دنبال همسران پرحرف هستند، افراد کم توان همسران قوی انتخاب میکنند و آدم های عصبانی که نمیتوانند احساساتشان را بروز دهند، از افراد دعوایی خوششان می آید.
_ همه ی آدم ها وقتی متولد میشوند خواهان اتصالی عاشقانه و محبت آمیز با پدر و مادرشان هستند. در طی دو سال اول زندگی تصویری از آنچه عاشقش خواهیم شد و رابطه مان با آنها در ذهن شکل میگیرد. این تصویر واقعی نیست بلکه معجونی از احساس، ترس و تمایل است. اکثر آدم ها قسمت ناخوشایند این تصویر را از یاد میبرند و به ناخودآگاه میفرستند. مثال: فرض کنید مادری نمیتواند خواسته های فرزند 18 ماهه اش را برآورده کند، این طفل ناراحت ناراحت میشود و میترسد و چون خواهان محبت مادر است این احساسات سرکوب شده ی منفی را بر سر کسی که دوستش دارد خالی میکند، یعنی خصوصیات منفی اش را در همسرش میبیند حتی ممکن است کسی را که واقعا چنین خصوصیات بدی را داشته است به همسری برگزیند.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com
http://t.me/clinicdeedar