تنها باز ی کردن کودک
چگونه کودک را سرگرم کنیم؟
یک بچه یک ساله همچنان دوست دارد دور و بر والدینش بچرخد، ما میتوانیم به او کمک کنیم که بیاموزد چگونه خود را سرگرم کند. کودکان نوپا اصولا نمی توانند برای مدت طولانی به تنهایی بازی کنند. طولانی ترین زمانی که می توانید از یک بچه یک ساله انتظار داشته باشید به تنهایی بازی کند چیزی حدود 15 دقیقه است. قابلیت بچه ها برای تنها بازی کردن به حال و وضعیت آنها هم بستگی دارد، اگر بچه گرسنه، خسته یا مریض باشد کمتر به تنها بازی کردن رغبت خواهد داشت. برای افزایش ظرفیت کودکتان در تنها بازی کردن، چهار کلمه را به خاطر بسپارید:
ا- ایجاد علاقه: سعی کنید کودکتان را به فعالیتی مشغول کنید که به آن واقعا علاقه دارد، اگر از نظر شما کمی شلوغ کاری اشکالی ندارد به او اجازه دهید اگر دوست دارد لیوان ها و قاشق ها را جابجا کند یا لباس ها را از کشوی کمد بیرون بکشد دو کشوی پایین کابینت آشپزخانه را پر از بطری، قاشق و پیمانه های پلاستیکی کرده تا هنگامیکه مشغول درست کردن شام هستید کودک شما با آنها مشغول بازی شود و کاری به کار شما نداشته باشد.
2- ایجاد عادت است: وقتی کودک شما کاملا مشغول بازی شد به آرامی کمی دور شوید یا یک مجله به دست بگیرید. وقتی او اسباب بازی را به سمت شما می اندازد تا شما را به باز ی بکشاند، به راحتی اسباب بازی را به خودش برگردانید و جمله کوتاهی درباره ی بازی اش بگویید و لبخند بزنید. طی روزها و هفته های بعد به تدریج و آرام آرام سعی کنید فاصله فیزیکی و ذهنی خود را از او بیشتر کنید و سعی کنید فاصله ی فیزیکی و ذهنی خود را بیشتر کنید و سرگرم کار خودتان باشید اما هرگز فرزندتان را بدون مراقبت رها نکنید.
3- سازماندهی فعالیت کودک: پر کردن اطراف کودک از اسباب بازیهای گوناگونی که دوستشان دارد منجر به دستپاچگی و گیج شدن او میشود. به جای این کار، هر بار تنها یک اسباب بازی در اختیار او بگذارید و به نوبت اسباب بازی ها را عوض کنید.
4- جهت دهی است، از این رو وقتی احساس می کنید کودکتان کودکتان آرام آرام علاقه شان را به باز ی با یک اسباب بازی با یک اسباب بازی از دست می دهد، با پرسیدن یک سئوال دوباره او را تحریک کنید. مثلا وقتی کودکتان مشغول بازی با لگوهایش است، در حین اینکه مشغول کار خودتان هستید بدون اینکه مستقیما وارد بازی با او شوید، با او صحبت کنید. مثلا میتوانید بگویید: ” عجب! تو سه تا لگو روی هم گذاشتی . میتونی یکی دیگه هم بهشون اضافه کنی؟” سعی کنید برنامه بازی کردن بخشی از برنامه روزانه ی بچه باشد.
البته ممکن است اولین تلاش های شما برای وادار کردن کودک به تنها بازی کردن بیش از چند دقیقه نتیجه ندهد و کودک پس از دقایقی کوتاه داد و فریاد راه بیندازد و شما را بطلبد،در این هنگام سعی کنید سریع به او پاسخ ندهید، به او فرصتی بدهید تا خودش با مساله کنار بیاید. این فرایند همیشه با یک الگو و با کیفیت ثابت نخواهد بود. کودکی که یک روز خیلی خوب خودش را به تنهایی سرگرم می کند، روز بعد ممکن است کاملا از این کار امتناع کند، اما شما باید که فرصت های را برای او فراهم کنید تا تنها بازی کردن را به مرور بیاموزد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com