زندگی زناشویی
یکی از اشتباهات رایج در جامعه ی ما،باور های نادرست والدین پس از بچه دار شدن است.شاید این جمله را بار ها شنیده اید که وقتی صاحب بچه شدیم باید او را در اولویت قرار دهیم و همه ی زندگی خود را وقف رشد و خوشبختی او کنیم.این باور غلط باعث می شود که فضای زندگی خانوادگی غیر طبیعی شده و علاوه بر دور شدن از احساس خوشبختی،تاثیر بدی روی فرزندان بگذارد.
والدین می توانند تمام اقدامات لازم را برای بهبود کودک انجام دهند،و زندگی زناشویی خود را نیز پاسداری کنند.در این صورت فرزندان با مشاهده ی انسجام و محبت بین والدین،احساس آرامش بیشتری خواهند کرد.به کودک بگویید بلند مقام ترین افراد خانواده والدین هستند و حقوقی مستقل از بچه ها دارند.به این منظور سعی کنید:
1-هر روز حداقل چند دقیقه باهم صحبت کنید.
2-هفته ای یکی دو بار یک کار مشترک انجام دهید،مثلا گردگیری خانه،پختن غذا،شستن ظرف و امثال این ها.
3-هر یکی دو ماه یک بار بچه ها را به سایر افراد خانواده بسپارید و با هم برای ساعاتی به گردش بروید.
4-وقتی راجع به مسائل خصوصیتان صحبت می کنید،به بچه ها اجازه ی دخالت ندهید و به آن ها بگویید که این مسائل فقط مربوط به پدر و مادر است.
5-برای اطمینان کودک از همبستگی اش با والدین،بعد از هر گفتگوی خصوصی،به اتفاق کودکتان یک موضوع مربوط به او را انتخاب کرده و چند نفری گفتگو کرده و از کودک حمایت کنید.
6-علاقه تان را با کلام و با زبان بدن به یکدیگر ابراز کنید.
7-سعی کنید روش تربیتی تان درباره ی کودک یکسان باشد.
8-در صورت شکایت کودک از یکی از والد ها،والد دیگر به کودک گوش کند،همدلی کند،اما برای دادن پاسخ،او را به همان والدی که مورد شکایت قرار داده ارجاع دهد.به این ترتیب کودک حس می کند که والدین با هم یک واحد منسجم هستند.
9-اگر اختلاف هایی بر سر روش های تربیتی دارید،در غیاب کودک گفتگو کنید تا با هم به توافق برسید و هر دو یکسان عمل کنید.