برنامه ریزی
” شاید زیاد کار کنید، حتی خیلی زیاد کار کنید، ولی باز هم موثر نباشید.”
( دکتر استفاون کاوی)
حتما شما هم این تجربه را داشته اید که در اداره از اول صبح این طرف و آن طرف دویده اید و وسط یک تماس تلفنی برای دیدن ایمیلی از جا پریده اید یا با عجله رفته اید تا در اتاق کسی را بزنید و …و آخر روز هم از خود پرسیده اید : ” راستی امروز چه کار کردم؟ مطمئنم خیلی سرم شلوغ بوده و کارهای زیادی انجام داده ام ولی هیچ کاری را تمام نکرده ام.”
متاسفانه امروزه با وجود دورنماها،اینترنت،تلفن همراه و… دنیایی را آورده ایم که جابه جایی و رسانایی اطلاعات،فوری و سریع شده است. به جای اینکه این اطلاعات به ما فرصت بدهد تا بتوانیم بیشتر بر اولویت های مان متمرکز شویم، خودشان مهمترین اولویت شده اند این است که دائم می شنویم: ” زود فلان اطلاعات رو پیدا کن و سریع به من برسون” همین است که یک روز سریع و پرکار را به وجود می آورد ولی نه لزوما روزی که پایانش احساس کنید کارتان را کامل انجام داده اید و از خودتان راضی هستید.
راه چاره چیست؟
1- هر روز صبح پشت میزتان بنشینید و آنچه را باید در آن مکان انجام بدهید، فهرست وار بنویسید:
_ کارهای ذهنی/فکری
_ کارهای اجتماعی/عاطفی( روابط خانودادگی)
_ کارهای جسمی( ورزش،ملاقات با دکترو..)
_ کارهای معنوی
اگر فهرست کارهایی را که باید سرکارتان انجام دهید،تهیه کنید احساس خواهید کرد در روز کاری پر ثمر انجام داده اید. نه اینکه به جای آن با همان علامت تعجب که از علامت ها ی ویژه ی این شرایط این شرایط است از خود بپرسید” راستی امروز چی شد؟” سعی کنید با توجه به فهرستی که آماده کرده اید از سرعت و عجله ی خود بکاهید تا آن روز کار موثری انجام بدهید.
2- درباره ی ایمیل ها و تلفن ها وسواس نداشته باشید:
اگر ایمیلی را دیرتر چک کنید یا تلفن روی منشی تلفنی برود هیچ اتفاقی نمی افتد. بسیاری از افراد برای هر چه زودتر دیدن ایمیل ها و سریع جواب دادن به تلفن وسواس دارند. وقتی خودمان این امکان را به وجود می آوریم که صرفا برای هر چه زودتر جواب دادن، گرفتار گیجی و آشفتگی شویم چه بسا وسواس تبدیل به مسئله ای حاد شود.
www.clinicdeedar.com