موفقیت
اصول هشت گانه موفقیت
1- به اهداف بزرگ بیندیشید.
برای زندگی خود اهدافی بزرگ انتخاب کنید. هدف های کوچک و بی ارزش گرچه دست یافتنی اند ولی راضی کننده نیستند. واضح است که هدف عالی و بزرگ به تلاش و کوشش بسیار نیاز دارد اما دستاورد این تلاش کم نخواهد بود. بلند پروازی در انتخاب هدف همراه با بررسی و مطالعه دقیق هرگز ضرری به دنبال نخواهد داشت. اگر می خواهید در کارهایتان ممتاز و برجسته باشید، به طور خستگی ناپذیر تلاش کنید، کمتر بخوابید و بیکار نمانید، زیرا درصد قرار گرفتن و ممتاز بودن مستلزم همتی والاست. همه ما می توانیم جزء بهترین ها باشیم، به شرطی که بخواهیم. با تمام وجود بخواهید و این خواست درونی و قلبی را همواره تکرار کنید. آن وقت مشاهده خواهید کرد که کارها به خودی خود به سرانجام می رسد.
2- آیا هوش و استعداد در موفقیت تاثیر دارد؟
اگر هوش و استعدادی سرشار داشته باشیم و آن را درست به کار گیریم ، به یقین راه رسیدن به موفقیت و کامیابی بر ما هموار خواهد شد اما اگر در کارها جدیت به خرج ندهیم، بی استعدادترین افراد مصمم و با اراده نیز از ما پیشی خواهند گرفت. البته باید اذعان داشت که فقدان استعداد با عواملی همچون مقاومت، سختکوشی،دقت، صبر و شکیبایی قابل جبران است. هر یک از این عوامل مهم و کارساز در جای خود مورد بررسی قرار می گیرد اما ابتدا باید به این موضوع پرداخت که چگونه می توان از انسانی کم استعداد،کم هوش و کم حافظه فردی با استعداد، باهوش و خوش حافظه ساخت. این حقیقت که توان بالقوه مغز چندین برابر عملکرد آن است و هیچ انسانی نتوانسته به تمامی از هوش خود بهره گیرد، بارها به صور گوناگون مطرح شده است.
3- آیا شانس و اقبال در موفقیت ما دخیل است؟
شانس و اقبال به معنای استفاده بجا از فرصتهای پیش آمده است. اگر چشم بینا و گوش شنوا نداشته باشیم و از هوش و ذکاوت و نیروی تصمیم گیری خود استفاده بجا نکنیم، چگونه می توانیم شانس را در آغوش کشیم؟ باید همواره جویای شانس باشیم و با فراست و تیزبینی به فرصت هایی که زندگی در اختیارمان می گذارد، پروبال دهیم. شانس به معنای توانایی درک موقعیت ها و انتخاب بهترین هاست. کسانی که معتقدند زندگی در مسیر مخالف خواسته ها و آرزوهایشان حرکت می کند، در اشتباهند. زندگی با کسی سر جنگ و نزاع ندارد و تصادف ناگوار گرچه در زمان رسیدن به هدف وقفه ایجاد می کند اما هرگز به نفس هدف خللی وارد نمی سازد.
4- خواستن، توانستن است.
نیچه میگوید: خواستن توانستن است. او در این کتاب تصویری از انسان برتر به دست می دهد که هر حرکت و عملش ناشی از پیروزی و موفقیت در هدفی است که دنبال می کند. به نظر او تنها فرمانی که شخص باید بی چون و چرا به آن پاسخ دهد، فرمانی است که درونش صادر می کند و این ندای درونی است که جهت و هدف تلاشها به بیانی به بهتر، اراده او را شکل می بخشد.
5- غیرممکن وجود ندارد.
اگر غیرممکن وجود نداشته باشد،پس هر کاری امکان پذیر است. با این وجود چرا برخی از افراد در کارهایشان ناموفق اند. عدم موفقیت آنها به دو دلیل عمده است: اولا در پاسخ به مسئولیتها و فرصتهای پیش آمده از خود مقاومت و شکیبایی نشان نداده و در اجرای کارها سهل انگاری کرده اند، ثانیا راه و روش انتخابی آنها نادرست بوده است. به عبارت دیگر، به جای سنجیدن همه جانبه و دقیق کار و ایجاد امکانات لازم برای انجام آن بلافاصله وارد عمل شده اند.تصمیم گیری برای شروع کار به خودی خود گامی است اما اگر بدون مطالعه قبلی و مشورت اقدام کنیم، به نتیجه دلخواه نمی رسیم.
6- کار بزرگ.
بهترین شیوه انجام کار بزرگ و ظاهرا غیرممکن،تقسیم آن بهکارهای کوچک است. پرداختن به یکایک این کارهای کوچو در نهایت ما را به انجام کار بزرگ قادر می سازد. برای نمونه رشته پزشکی را در نظر گیریرم. شاید تحصیل در این رشته بسیار دشوار باشد،اما اگر با قاطعیت پزشک شدن را انتخاب کردید، باید دور از هر دغدغه و نگرانی صرفا به شروع کار بیندیشید و مراحل دیگر را نادیده بگیرید. یقین داشته باشید که پیمودن گام به گام مسیر هدف مشکلات را بر شما هموار خواهد ساخت.
7- تمرکز تمام نیرو در یک نقطه.
تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا ذره بین پارچه را میسوزاند؟ بسیار ساده است. ذره بین نور آفتاب را جذب میکند و از طریق کانون خود آن را به یک نقطه منتقل می سازد. بنابراین اگر پارچه یا کاغذی را جلوی آن بگیرید، می سوزد. اما پنجره اتاق با وجود آنکه نور آفتاب را از خود عبور میدهد، نمی تواند پارچه را بسوزاند. تفاوت در این است که شیشه قدرت متمرکز ساختن انرژی به دست آمده را ندارد و نور آفتاب را به همان طریقی که جذب کرده، انتقال می دهد. باید همچون ذره بین همه نیرویتان را در یک نقطه متمرکز سازید. البته منظور این نیست که از هر گونه تفریحی صرف نظر و همه معاشرتها را قطع کنید. سختکوشی به معنای آن نیست که دیوانه وار به دنبال هدفی باشید. باید سعی کنید با نظم و سازماندهی بر ارزش کار خویش بیفزایید.
8- ضمیر ناخودآگاه.
متاسفانه کارکرد ضمیر ناخودآگاه برای همه روشن نیست و فقط برخی از افراد در تنگناها از ضمیر باطن خود طلب یاری می کنند. امروزه در مورد این ضمیر و نقش آن در زندگی صدها کتاب نوشته شده که همگی در یک مطلب همصدا هستند. آرزوها و اهداف خود را به ضمیر باطن بسپارید تا با دقت روی آن کار کند و نتیجه صحیح را در اختیارتان قرار دهد. ضمیر ناخودآگاه چون سایر اعضاء بدن موقتا به خواب نمی رود بلکه پیوسته در حال فعالیت و تکاپوست. بنابراین افکار مثبت و منفی شما، خواسته یا ناخواسته به ضمیر ناخودآگاه راه می یابد و زیر نگاه موشکافانه آن مورد ارزیابی قرار می گیرد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
clinicdeedar@
www.clinicdeedar.com