ابراز احساسات همسر

چگونه در ابراز احساسات و عواطف، به همسر خود کمک کنیم

نامزدم از لحاظ احساسی بسیار بسته است، اعتماد چندانی به عشق ندارد، چون در گذشته چندین بار از لحاظ احساسی به سختی آسیب دیده است. او وانمود می کند به ابراز احساسات و عواطف، علاقه چندانی ندارد و می گوید: به این قبیل مزخرفات احتیاجی نیست. هرگاه می خواهم راجع به احساساتش با او صحبت کنم، همه چیز را به مسخره می گیرد، اما می دانم که عشقم نسبت به او باعث میشود تا تصمیم بگیرد، تغییر کند. هرگز کسی در گذشته او را واقعا دوست نداشته، بنابراین چنانچه به قدر کافی به او عشق بورزم، بالاخره از لحاظ احساسی و عاطفی باز خواهد شد.»
ای کاش می توانستم به شما بگویم که این نوع رؤیاها می توانند به واقعیت بپیوندند، اما واقعا تحقق چنین رؤیاهایی امکان پذیر نیستند و آرزو داشتم، می توانستم بگویم که اگر به نامزد یا همسرتان عشق کافی بورزید. حتمأ او تغییر خواهد کرد، اما نمی توانم چنین توصیه هایی به شما بکنم. چرا که واقعیت ندارند و خود نیز بارها آن را امتحان کرده ام و می دانم که چنین توصیه هایی هرگز مؤثر واقع نخواهند شد. البته این طور نیست که عشق شما کوچکترین تأثیری نخواهد داشت. برخی اوقات مردها کمی از لحاظ عاطفی بازتر و پذیراتر می شوند، اما نه به اندازه ای که برای موفقیت در رابطه کافی باشد. گاهی اوقات این فرایند بسیار طول می کشد و در آن موقع شما چنان عصبانی هستید که عشق آنها دیگر به دردتان نمی خورد. گاهی اوقات وقتی آنها را ترک می کنید، به ناگهان عشقتان مؤثر واقع شده و باعث می شود، تا بالاخره تغییر نمایند، اما شاید خیلی دیر شده باشد. صرف نظر از این که چه اتفاقی می افتد، احساس شما همان احساسی خواهد بود که من نیز آن را داشتم. احساس عجز، درماندگی و گیجی خواهید کرد و با خودتان می گویید: اگر کمی طولانی تر به او عشق ورزیده بودم، شاید می توانستم رابطه مان را از شکست حتمی نجات بدهم و در نهایت این طور با قلبی شکسته تنها نمی ماندم.

 

— — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —

تنها به یک شرط می توان به مردی کمک کرد. تا از لحاظ احساسی/ بازتر شود که او نیز مایل باشد به خودش کمک کند.

— — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —- — —

البته که عشق شما می تواند روی زندگی یک مرد تأثیر بگذارد. عشق شما می تواند حمایت، امنیت، شوق و جرأتی را که به آن نیاز دارد تا با دنیای درونی احساساتش روبرو شود را به او بدهد. اما تمامی تلاش های صحبتها، اشکها و گریه هایتان هرگز مؤثر واقع نخواهند شد، مگر آن که او نیز نسبت به رشد شخصی و پیشرفت و موفقیت خودش متعهد باشد ومی بایست که خودش هم بخواهد، تنها در این موقع است که می توانید کمکش کنید.

همکاری و به عهده گرفتن رشد احساسی، یک مرد در جهت کمک به رشد احساسی و عاطفی او، موضوعها و مقولاتی جداگانه و متفاوت هستند.
بسیاری از اوقات که ما زنها ادعا میکنیم به مردها کمک نموده ایم تا از لحاظ احساسی باز شوند، در واقع با خود چندان صادق نبوده ایم. در چنین مواقعی بهتر است بگوییم، سعی می کنیم تا به زور» او را از لحاظ احساسی باز کنیم، اما او سخت درب احساس خود را چسبیده است که مبادا باز شود. همان گونه که در فصل سوم دیدیم؛ اغلب زنها با پر کردن جاهای خالی رابطه، در واقع پارو زدن را به تنهایی برعهده می گیرند. بخشی از یک رابطه سالم، دانستن این موضوع است که کدام مرد می خواهد و مایل است که به او کمک کنید و کدام مرد نمی خواهد که به او کمک شود.
آيا نامزد یا همسرتان می خواهد از لحاظ احساسی باز تر باشد؟
یک بار زوج جوانی که در چند قدمی طلاق بودند. به منظور مشاوره به دفتر کار من آمدند. زن شکایت می کرد که علی رغم تلاش هایش، همسرش همچنان از این که از لحاظ احساسی کمی بازتر باشد و بیشتر احساساتش را ابراز کند، امتناع می کند. وقتی از آن مرد خواستم تا نظراتش را در این باره بگوید پاسخ داد: «من هیچ وقت از او نخواستم که منو اصلاح کنه؟
یکی از بزرگترین اشتباه های زن ها این است که بدون آن که به اطلاع نامزد با همسرشان برسانند. برای رابطه خودشان دستور جلسه ای صادر می کنند و یک تنه برای اجرای آن دست و پا می زنند.
ممکن است فکر کنید. همسرتان نیاز دارد. بیاموزد که چگونه باید ارتباط خوبی برقرار کند و یا آسیب پذیرتر باشد و با احساسات و عواطف خود تماس بیشتری داشته باشد، اما آنچه او فکر می کند، مهم تر است. وقتی بدون آن که به همسرتان بگویید، تصمیم می گیرید که رابطه تان می بایست در چه سمت و سویی حرکت کند، نه تنها برای او احترامی قائل نبوده اید، بلکه خود را آبستن يأس، سرخوردگی و دلشکستگی بزرگی کرده اید.
بنابراین قبل از آن که به این موضوع بپردازید که چگونه به همسرتان در این رابطه کمک نمایید، می بایست از خودتان بپرسید که آیا همسرم می خواهد و مایل است یا نه؟
بهترین راه رسیدن به این پاسخ چیست؟ جواب بسیار ساده است: از او بپرسید. در این جا توصیه ام این نیست که در همان اولین ملاقات خود بگویید: «سلام، اسم من باربارا است، می خواستم موردی را بدانم. آیا شما مایل هستید از لحاظ احساسی بازتر باشید یا نه؟» بلکه می بایست مراحل زیر را حتما طی کرده باشید.
چگونه بفهمیم که مرد می خواهد تا از لحاظ عاطفی و احساسی باز شود؟
۱- با وضوح تمام بدانید که به دنبال چه خصوصیات و ویژگی هایی در همسر آینده تان هستید. یک لیست تفاهم درست کنید. (روش این کار، در کتاب آیا تو آن گمشده ام هستی؟ کاملا توضیح داده شده است).
در زیر مواردی از این لیست آورده شده است. و دوست داشته باشد از احساسات و عواطف خود صحبت کند. و روی رشد شخصی خود قبلا کار کرده باشد. و از عشق ورزیدن و مهربان بودن لذت ببرد. و تفکری انعطاف پذیر داشته باشد.
۲- به نامزد یا همسرتان توضیح دهید که تصویر ذهنیتان از همسر و رابطه ایده آل چیست. در این رابطه دقیق باشید و با روشنی و وضوح کامل صحبت کنید و بپرسید که آیا خود او فکر می کند، همسر ایده آلی برای شما هست یا نه؟
٣- از نامزد یا همسرتان بخواهید خواسته ها و ایده آل های خود را از یک رابطه ایده آل برایتان توضیح دهد. مراقب باشید از جانب او صحبت نکنید و بگذارید که خودش نقطه نظراتش را توضیح دهد.
۴- درباره اطلاعاتی که در اختیارتان قرار می دهد، بیندیشید و به رفتارش دقت کنید تا ببینید که آیا فقط صحبت می کند یا براستی نیز ویژگیهایی که شما به دنبالش هستید را از خود نشان میدهد؟ چنانچه پاسخ این سؤال مثبت بود، به رابطه با او ادامه دهید.
5- همین که رابطه تان جدی تر شد، طوری که عرفا یک زوج محسوب شدید، از او بخواهید که از اهداف روحی خود لیستی تهیه کند. به عنوان مثال : دوست دارم یاد بگیرم هروقت احساس فشار می کنم، تقاضای کمک کنم به جای آنکه تمامی بارها را تنهایی به دوش بکشم.
  • دوست دارم بیاموزم وقتی مستأصلم از دیگران کمک بگیرم به جای این که همه کارها را خودم به تنهایی انجام بدهم.
  • دوست دارم به هنگام ابراز احساسات منفی خود نیز احساس امنیت کنم
  • دوست دارم بیاموزم چگونه راجع به مشکلاتمان هنگامی که هنوز کوچک هستند، صحبت کنم و از رویارویی و صحبت درباره آنها رویگردان نباشم تا اینکه به هیولاهایی غیرقابل حل وفصل تبدیل نشوند.
  • دوست دارم بیاموزم چگونه حساس تر باشم و به نیازها و خواسته های نامزد یا همسرم اهمیت بدهم و زیاد غرق خود و شغلم نباشم تا همسرم احساس فراموش شدگی نکند.

طبیعتأ لازم است که لیستی از اهداف روحی خودتان را نیز ترتیب دهید.
هدف از این تمرین، آن است که ببینید نامزد یا همسرتان انگیزه دارد تا از لحاظ احساسی و روحی باز شود یا نه. تعیین این اهداف روحی می تواند به او کمک کند تا به رشد شخصی خود پایبند باشد.
و لیستهایتان را با یکدیگر معاوضه نمایید و برنامه ریزی و توافقهای لازم جهت رسیدن به این اهداف را پایه ریزی کنید. این توافقها به منزله قوانینی هستند که ملزم به رعایت آنها هستید. تابه اهداف خود برسید. این کار هارمونی و هماهنگی رابطه تان را تضمین میکند. در فصل بعد به شما آموزش خواهم داد که چگونه یک کتابجد قوانین ارتباطی برای خودتان درست کنید. وقتی نامزد یا همسرتان برای خود قوانینی وضع می کند، به این معناست که مسئولیت فرایند باز شدن روحی و احساسیش را پذیرفته است.

چنانچه با کسی نامزد هستید، می توانید با این فرمول به او کمک کنید، تا هم روی اهداف روحی خودش و همچنین اهداف روحی شما نیز متمرکز شود. این کار به شما نیز کمک می نماید تا در رابطه با خواسته هایتان گویاتر باشید.
همین که نامزد یا همسرتان متعهد شد تا روی باز بودن احساسی خود کار کند، می توانید با اعتماد به نفس کامل به او کمک نمایید. چرا که میدانید او نیز مایل است به مانند یک تیم با شما همکاری کند.
اطلاعات فوق بسیار مهم هستند. این را از تجربه شخصی خود میدانم. ممکن است مطالب بالا را بخوانید و پیش خودتان بگویید: اینها توصیه های خوبی هستند، اما می توان آنها را نادیده گرفت.
از کجا بدانید کدام مرد مایل نیست روی رشد شخصیت خود کار کند؟
در هر رابطه ای لحظه ای فرا می رسد که می خواهید تلاش کنید، صبورتر باشید و به نامزد یا همسرتان احساس امنیت کافی بدهید، تا روی پیشرفت خود کار کند، اما متأسفانه در برخی روابط، دیگر زمانی فرا می رسد که می بایست پیش خودتان اعتراف کنید، همسرتان نمی خواهد تغییر کند. با این که شما مایلید به او کمک نمایید. اما کمکهایتان مرکز مؤثر واقع نخواهد شد. در زیر برخی نشانه های هشدار که می بایست مراقب آنها باشید، آورده شده است.
چه موقع کمکی از شما ساخته نیست:
۱. بیش از آن چه او به خود عشق می ورزد، شما به او عشق می ورزید.
۲- رفتار، نگرش و برخورد نامزد یا همسرتان به زندگی برخوردی است منفی و از روی عجز و درماندگی، مثلا می گوید: «هیچ وقت هیچ موردی درباره من مؤثر واقع نمی شود، زندگی خیلی ظالم است و… 
٣. دیگران را به خاطر مشکلاتش سرزنش میکند و از پذیرفتن مسئولیت نقشی که خود در این میان داشته، سرباز می زند.
۴- اعتیادهای مخربی دارد که از رویارویی با آنها و ترکشان سرباز میزند، (اعتیادهایی نظیر: مواد مخدر، الكل، غذا، قمار).
۵- به طرزی مزمن معتاد به کنترل دیگران است و سر همه موارد با شما یک «نبرد قدرت» راه می اندازد.
و به واسطه وقایع گذشته زندگیش، احساس گناه دارد و از اعتماد به نفس چندانی برخوردار نیست. (همسر قبلی و بچه هایش را ناعادلانه ترک
کرده و هنوز به این خاطر خود را نبخشیده است و بیست سال است که با پدرش حرف نزده است.)
۷- مدام به خاطر رفتارها و برخوردهایش عذر و بهانه می آورد، یا فقط می گوید: «من همینم که هستم.»
8-  از دریافت مشاوره یا کمک حرفه ای (مشاوره، روانکاوی سمینار کتاب خواندن ) برای خود و یا رابطه اش امتناع می کند.
۹- به شما می گوید که نمی خواهد تغییر کند.
پرواضح است که همگی مردهاگه گاه مرتکب برخی از موارد این لیست می شوند. اما چنانچه این نشانه های هشدار بیش از حد برای شما آشنا هستند، هرگز آنها را نادیده نگیرید. با نامزد یا همسرتان در رابطه با ترس هایتان صحبت کنید. این ترس ها را جدی بگیرید. از بیرون کمک بگیرید و فصل سوم را نیز مجددا مرور نمایید و سعی کنید جاهای خالی رابطه تان را پر نکنید. به یاد داشته باشید: «به منظور آن که رابطه ای موفق باشد، به دو انسان متعهد نیاز است، نه یکی»

مرکز مشاوره دیدار   ۰۲۱۸۸۸۹۳۲۵۸

http://t.me/clinicdeedar

www.clinicdeedar.com

1 دیدگاه دربارهٔ «ابراز احساسات همسر»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/clinicde/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464