رفتار مضطربانه و شیطنت آمیز کودکان
یکی از شایع ترین مشکلاتی که والدین دارند،کشیدن خطی بین رفتارهای مضطربانه کودک ومواقعی است که کودک فقط حرف ناشنوی دارد.همچنین پدرومادرها اغلب انواعی از توصیه های گوناگون را از افراد خیره خواه دریافت می کنند که معتقدند همه این رفتارهای کودکان ،به طور خالص شیطنت هستند وبنابراین باید تنبیه شوند.متاسفانه این دو رفتار میتوانند بسیار شبیه به هم به نظربرسند،اما رفتارهای مضطربانه سزاوار تنبیه نیستندواین باعث مشکلاتی برای والدین درتشخیص این موضوع میشودکه چه عکس العملی بایدنشان دهند.مشکل دیگر میتواند این باشد که بعضی از بچه های مضطرب هنگام مواجهه با موقعیت هراس آور خیلی بیشر آزار می بینند.بنابراین آنها عمدا خودشان را لوس می کنند تا از آن موقعیت خلاص شوند.
در اینجا سه اصل وجود دارد که به شما در تشخیص رفتارهای مضطربانه و شیطنت امیز کمک خواهد کرد:
- حتی اگر کودکی مضطرب است،هیچ مشکلی از پرخاشگری کلامی یا بدنی،قابل قبول نمی باشد.این به این معنی است که فحش دادن، توهین به افراد ،زدن ، پرت کردن اشیاء همگی باید پیامد های فوری در پی داشته باشند. در دنیای واقعی، این رفتار ها فقط به این دلیل که شخصی احساس بدی دارد، توجیه نمی شوند بنابراین اینکه اجازه دهیم این گونه رفتار ها بدون هیچ پیامدی از کودکان سربزند در بلند مدت آنها را دچار دردسر خواهد کرد. لازم است که آنها برخورد مناسب با هیجاناتشان را بیاموزند، حتی اگر این احساسات واقعا شدید و نیرومند باشند.
- شما باید موقعیت را با تمام جزئیات بررسی کنید تا بفهمید که چرا فرزندتان از انجام یک تکلیف اجتناب میکند. برای مثال، اگر شما از فرزندتان می خواهید که برود و دندان هایش را مسواک بزند و این کار انجام نمی شود ،عقب بایستید و به موقعیت نگاهی بیاندازید. فرض کنید شما میدانید که کودکتان از تاریکی می ترسد و دستشویی در انتهای راهرو قرار دارد واکنون در آنجا چراغی روشن نیست. دراین مورد، کاملا احتمال دارد که فرزند شما در حال اجتناب از موقعیت باشد نه نافرمانی از دستور شما. با این حال،اگرهیچ نوع محدودیتی وجود نداشته وکودکتان فقط به تلویزیون چسبیده باشد در نتیجه،این کار نافرمانی محسوب می شود وخاموش کردن فوری تلویزیون به مدت ده دقیقه می تواند پاسخ مناسبی به آن باشد.
- همچنین شما می توانید موقعیتی که فرزندتان همواره از آن اجتناب می کند را بررسی کنید.برای مثال،اگر او هربار که باید تکلیف مدرسه اش را انجام دهد به شما می گوید که از رفتن به اطاقش خیلی می ترسد ولی از ساعت ها مقابل کامپیوتر نشستن در اطاقش کاملا خوشحال به نظر می رسد، بنابراین شما شاید حدس بزنید که فرزندتان در ترس هایش غلو می کند
بچه هایی که با شکایت از اینکه ترسیده اند از انجام فعالیت ها شانه خالی می کنند، وقتی که به هدفشان می رسند کاملا خوشحال به نظر می رسند زیرا دیگر مجبور نیستند آن تکلیف را انجام دهند. این کار میتواند به والدین احساس حماقت بدهد و آنان را به این فکر وادار کند که این کار فقط یک رفتار فریبکارانه است. با این وجود، مهم است که شما ببینید که ترس ها و نگرانی های فرزند شما چیست و ببینید که آیا رفتاری وجود دارد که باعث این چنین احساساتی بشود. اگر شما در این مورد نگران هستید، آیا مایلید که آن وظیفه را انجام دهید؟ اگر پاسخ، خیر می باشد، این نشان میدهد که شما باید مهارت های مدیریت اضطراب را به کار ببرید. اگر تکلیف با یک ترس شناخته شده مرتبط نیست، پس احتمالا اصرار بر اینکه کودک آن تکلیف را بدون کار روی اضطراب انجام دهد، بی خطر میباشد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
www.clinicdeedar.com
clinicdeedar@