خسارات پرخاشگری و خشونت
جنگ ها،کشتار ها،حملات نظامی،ترور و غیره هریک می تواند به نحوی میزان پرخاشگری و خشونت را افزایش دهد و جامعه ی آرام را تبدیل به تنش،نگرانی و خشونت نماید.
در قرن بیستم بین 80 تا 100 میلیون کشته محصول خشونت و پرخاشگری شده است که هم چنین باعث خسارات زیادی نیز بوده است.خسارات جانی،مالی،اجتماعی،موقعیتی،خانوادگی و سایر خسارات از نتایج پرخاشگری و خشونت است.مصداق های پرخاشگری و خشونت و هم چنین خسارات پرخاشگری و خشونت روز به روز بیشتر می شود.
عصبانی شدن آسان است،همه می توانند عصبانی شوند،اما عصبانی شدن در مقابل شخص صحیح،به میزان صحیح،در زمان صحیح و به طریق صحیح آسان نیست.که این رفتار باعث کاهش خسارات پرخاشگری و خشونت می شود.
خسارات،پیامدها،و عواقب منفی پرخاشگری و خشونت به اشکال مختلف در جوامع سنتی،پیشرفته و صنعتی بروز و ظهور پیدا می کند.
جنگ ها،لشکر کشی ها،بیرون کردن حریف از میدان،جنگ های نرم،اعمال تروریستی،کودتا و انواع فشارهای مختلف در ممالک دنیا نمونه هایی از این مدل رفتار است که اعمال می شود.
هنوز آثار و عواقب پرخاشگری و خشونت را در انسان های درد کشیده مثل((هیروشیمای ژاپن)) مشاهده می کنیم و حتی در جامعه ی خودمان عوارض جنگ را می بینیم که انسان ها قربانی خشونت شدند که آثار و عواقب آن به جا مانده است.
تحقیقات طولی توسط ارون و هوسمن در سال های 1980 تا 1985 به صورت بلند مدت،خشونت تلویزیونی را بررسی کردند که در آن پرخاشگری 400 نفر کودک 8 ساله را ارزیابی نمودند و بعد ها در سن 19 سالگی نیز ارزیابی شدند و نشان داد کسانی که در 8 سالگی پرخاشگری می کردند در 19 سالگی خشونت آن ها قابل پیش بینی است ولی میزان آن معلوم نمی شود یعنی برنامه های پرخاشگرانه پرخاش را مساعدت می کند و احتمال ارتکاب آنان به این جنایات هولناک پیش از 30 سالگی می باشد.
در ایالات متحده آمریکا مصرف مواد مخدر و الکل در بین نوجوانان آمریکایی شایع است.بسیار از نوجوانان آمریکایی مواد مخدر را به خاطر کنجکاوی در مورد مواد قدغن شده آزمایش می کنند و تعدادی از آن ها که در مصرف مواد پیش روی می کنند مشکلات روانی،خانوادگی و تحصیلی جدی دارند.
هیرولد بیش از 200 تحقیق را در رابطه با پرخاشگری و خشونت تحلیل کرده است و به این نتیجه رسیده است،تماشای برنامه های خشونت آمیز تلویزیونی،رفتار ضد اجتماعی را به همراه می آورد.البته باید یاذآور شد که این ها به تنهایی عامل رفتار ضد اجتماعی و خشونت نخواهند بود،بلکه عوامل مختلف در آن دخیل هستند.
هرزه نگاری در کلوپ های ویدئویی،سی دی ها،ماهواره،اینترنت و سایر رسانه ها یافت می شود.محققان معتقدند فیلم هایی که محتوای جنسی داشته باشد و بعضاً توهین آمیز و همراه با پرخاشگری باشد را هرزه نگاری می گویند.
تماشای صحنه های جنس با پرخاشگری و خشونتا به طوری که قربانی احساس رضایت و یا احساس ناراحتی و عدم رضایت داشته باشد در تماشاگران اثر مثبت یا منفی می گذارد.بنابراین کسانی که صحنه های همراه با رضایت را می بینند و آمادگی پرخاشگری دارند و رفتار بازدارنده ندارند،خشن تر برخورد می کنند.
مرکز مشاوره و روانشناسی دیدار
clinicdeedar@
www.clinicdeedar.com
88893258