خانواده استاندارد
یک خانواده استاندارد با ازدواج یک زن و مرد بالغ شخصیتی( و نه تنها بالغ جنسی و جسمی) با توجه به دو فرایند انتخاب عاقلانه و زندگی عاشقانه صورت میگیرد. منظور از انتخاب عاقلانه یعنی ازدواجی که با توجه به دو زمینه شروع شده باشد: یک کشش لازم و دوم گروهی از تناسب ها. در مورد کشش باید بدانیم که در سه زمینه کشش حتما لازم است و بدون آن نتیجه خوبی به دست نخواهد آمد. کشش در 1- ازدواج 2- تحصیل 3- اشتغال. پس اگر بخواهیم در زمینه های یاد شده به نتیجه دلخواه برسیم به طور حتم باید کشش لازم وجود داشته باشد. در درجه دوم گروهی از تناسبهاست همچون تناسب سنی،طبقاتی،ایدئولوژیک،تحصیلی،ظاهری،شغلی،ساختار خانوادگی،شخصیتی،حالات هیجانی و میزان هیجان خواهی و… که هر چه مشترک و احساس هیجان،نزدیکی بیشتری احساس کرده و از فاصله ها پیوسته کاسته خواهد شد. حال بسیار فشرده در زمینه تناسب ها توضیح داده می شود:
تناسب سنی:
بررسی های انجام شده بر روی خانواده های خوشبخت نشان می دهد که اختلاف سن در حدود یک چهارم نسل یعنی 7 تا 8 سال بین زن و مرد متناسب است زیرا دختران به لحاظ اندیشه انتزاعی 7-8 سال از پسرها جلوترند و این اختلاف سنی این مسئله را حل می کند.
تناسب طبقاتی:
هر یک از ما با توجه به پنج فاکتور میزان درآمد،منبع درآمد،سطح تحصیلات،کار و پیشه و آدرس منزل، در سه طبقه بالا،متوسط و پایین قرار می گیریم و سپس به طور اختصاصی تر در یکی از 9 گروه فرعی تر بالای بالا، بالای وسط،بالای پایین قرار داریم. عضویت در هر طبقه ، روابط،نگرش و جهان بینی،باورها و ارزش های ویژه ای را به دنبال خواهد داشت. به بیان دیگر مفهوم و معنی بد و خوب، زشت و زیبا در هر طبقه متفاوت می شود. به طوری که حتی ورزش،بیماری،گرایش و خواستهای هنری و اجتماعی در هر طبقه مخصوص به خودش است. پس ملاک زن و شوهر خوب در یک طبق با طبقه دیگر می تواند گاهی معنای متضادی داشته باشد.
تناسب ایدئولوژیک:
هم گویای همسویی یا عدم همسویی دو نفر در زمینه باورهای مذهبی،سیاسی و اقتصادی می باشد. در این راستا بهترین زوجها آنانی هستند که دارای باور هم سو و به میزانی برابر با موارد بالا باشند.
تناسب تحصیلی:
بهتر است که شوهر به لحاظ مرتبه علمی و تحصیلی دست کم هم سطح همسرش بوده و پیشنهاد می شود تا حدامکان کمتر نباشد و اگر بیشتر باشد بهتر است.
تناسب ظاهری:
در این زمینه لازم است که به فرزندان خود بیاموزیم ازدواج با کسانی که از آراستگی و زیبایی ظاهری متوسطی برخوردارند(چه مرد و چه زن) زندگی آرام تری را به دنبال خواهد داشت. در نهایت دو نفر بایستی از لحاظ تناسب ظاهری از چنان برابری برخوردار باشند تا در دیگری این اندیشه و احساس شکل نگیرد که یکی از دیگری به طور مصطلح سرتر است چون این احساس و اندیشه در رفتار دیگران نمود یافته و در زندگی افراد اثری آسیب زا خواهد داشت.
تناسب شغلی:
این شکل از تناسب بیشتر در مورد زن و شوهرهایی که هر دو کار می کنند مطرح است. به طوریکه دو آموزگار،دو کارمند،دو پزشک و یا پزشک با پرستار یا دو هنرمند حرفه ای نسبت به دیگر پیشه ها زبان مشترک و همسوئی دارند.
تناسب شخصیتی:
در اینجا منظور در درجه ی نخست متوجه پدیده برون گرائی و درونگرائی و میزان آن است. زیرا هر یک از ما یا برونگرا هستیم و یا درونگرا و از روی کشش ما به تفریحات و سرگرمی هایمان روشن می شود، که بیشتر گروهی است یا فردی و در ضمن میزان آن نیز متفاوت است. در درجه دوم هر یک از ما به لحاظ شخصیتی دارای ساختاری هستیم که ترجیح می دهیم که با مردم باشیم یا بی مردم و یا بر مردم. پس پی بردن به گرایش به سوگیری با،بر،بی در خود و شریک آینده زندگی لازم است.
تناسب ساختار خانوادگی:
هر یک از ما در یک ساختار خانوادگی ویژه ای به دنیا آمده ایم و در آن بزرگ شده ایم. ساختار خانوادگی ما، آزادمنشانه یا دموکراتیک، مستبد یا دیکتاتور و بی قید و بند بوده است. افرادی که همسانی ساختاری داشته باشند راحت تر با هم کنار می آیند. به یاد داشته باشیم که کنار آمدن، لازم و مثبت است ولی کوتاه آمدن درست نیست.
تناسب هیجانی:
معنای این نوع از تناسب این است: داشتن هیجانهای همسان از پدیده های یکسان. برای نمونه اگر زن و شوهری از دیدن یک سریال تلویزیونی، از یک مسافرت ، از مهمانی و معاشرت، از یک برنامه ورزشی و یا حتی از خواندن یک کتاب هر دو به احساسی همسان مانند خوب و متوسط و یا بد دست پیدا کنند معنایش این است که از پدبده ای یکسان به هیجان همانند رسیده اند که این حالت را بایستی در معاشرت های پیش از عقد متوجه شد. در صورتی که از یک پدیده یکسان زن و شوهر هیجان متفاوتی داشته باشند پیوسته از هم دور می شوند. و فاصله های غیر فیزیزکی احساسی میلیمتری کم کمک به کیلومترها تبدیل می شود تا جایی که نه همدیگر را می بینند و نه صدای هم را می شنوند و نه وجود هم را احساس می کنند و در آنجاست که فاجعه روی می دهد.
مرکز مشاوره دیدار 02188893258
http://t.me/clinicdeedar
www.clinicdeedar.com